9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Lumi paralele: Moldova politicienilor și Moldova fraierilor

Must read

Comentarii recente

filat-si-plahotniuc-asasinii-morali-si-politici-ai-lui-ion-butmalaiMoldova trăiește în două lumi paralele. Moldova lor, a politicienilor, a rudelor lor, a celor care sunt la putere, a celor care își împart bani, funcții, instituții și Moldova noastră. Noi suntem proștii care muncim. Noi suntem naivii corecți. În naivitatea mea am crezut că ei, cei din lumea paralelă, au făcut un pas înapoi după scandalul creat de ”inexactitățile” pe care le-am descoperit în CV-ul doamnei aleasă președintă la Teleradio Moldova.

Ah da, nu doar CV-ul e cu probleme, proiectul de intenție agramat, pardon, compunerea de clasa a 2-a, este o bătaie de joc și ne sfidează inteligența. Am fost naiv, prost și am crezut în buna lor credință. Nu, nu au cedat. Nu au dat înapoi. Nu s-au speriat. Ei trăiesc în lumea lor paralelă. Ei au interesele lor și scuipă pe ce credem și spunem noi.

Și-au numit rudele la Romatsa. Noi am scris despre asta, ne-am zbuciumat. Rezultatul? Rudele își ridică salariile uriașe pe care tot noi le plătim. Noi am scris despre agramatismul și minciunile cu omisiune din CV-ul Olgăi. Și ce dacă? Aceasta a fost aleasă, iar CO-ul, niște oameni puși tot de ei, scuipă pe ce credem noi. Lor le-a plăcut și CV-ul, și proiectul de intenție. Petru Grozavu, Doina Deleu și ceilalți trei membri nu văd nimic rău în faptul că Olga Bordeian a făcut Academia de Film din New York, dar la Moscova. Și nu văd nimic rău în faptul că un seminar de o săptămână a fost trecut la categoria studii ca să dea bine la CV. În lumea lor paralelă ei au decis. Îi doare în cot de părerea noastră, de ce spunem noi. Ei merg înainte, ca tancul. Ei sunt în tanc.

Sunt atâtea și atâtea situații pe care noi le observăm, le sesizăm, ne zbatem și… nimic. Nu avem acces la lumea lor paralelă. Și atunci ei decid fără să le pese de ce credem noi. O dată la câțiva ani, ei coboară în lumea noastră. Ne vor voturile. Și noi, ca proștii, le dăm. În loc să ne fie paralel, suntem suficient de fraieri ca să-i votăm. Politicienii moldoveni sunt fără excepție niște profitori și nu le pasă deloc, deloc, deloc de problemele noastre. Ei își văd de afacerile lor, de furturile lor, iar noi continuăm să le credem gogoșile. Ne aflăm în plină campanie electorală. Perioada în care politicienii au coborât printre oamenii de rând să le ceară voturile. Îi văd și mi-e greață. De toți. Nu-i mai votați, oameni buni. Nu-i mai băgați în seamă. Nu vedeți că ei nu se schimbă, fură, fură, fură și iar fură. Vă place să munciți încontinuu și să fiți prostiți? Mie, nu. EU NU MAI VOTEZ, PE NIMENI!

Vitalie Cojocari

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri