26.1 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Ludovic Orban: Anularea votului cetățenilor – un ATAC asupra democrației; Andrei Năstase a câștigat clar, fără niciun dubiu

Must read

Comentarii recente

Andrei Năstase este primarul ales al Chișinăului, iar orice încercare de a împiedica respectarea voinței clare exprimate de cetățenii Chișinăului reprezintă un atac împotriva democrației. Este declarația liderului PNL România, Ludovic Orban.

Liderul principalei forțe de opoziție de la București spune că autoritățile din Republica Moldova trebuie să înțeleagă și să respecte votul liber exprimat la alegerile din Chișinău.

„Republica Moldova a semnat acordul de asociere cu Ununea Europeană și, pentru a menține dezideratul de aderare la UE, trebue să respecte valorile și principiile care stau la baza solidarității europene, în primul rând democrația și deciziile luate de cetățeni prin votul exprimat”, a menționat Ludovic Orban pe pagina sa Fecabook.

Liderul PNL România a comentat subiectul și în cadrul unei intervenții la RTV.

„Permiteți-mi să vă dau o știre, lucrurile sunt extrem de grave în Chișinău. Au avut loc alegeri democratice pentru primăria Chișinău, a fost ales candidatul pro-european Andrei Năstase și, din păcate, acum instanța, fără un motiv temeinic a invalidat alegerile. Mai au dreptul la apel, dar este absolut de neînțeles ce se întâmplă la Chișinău, toată povestea asta cu jocul lui Plahotniuc. Unii naivi din România, mai ales Guvernul PSD, să ne aducem aminte ca doamna Firea a fost în campanie pentru candidatul sprijinit de Plahotniuc, nu înțeleg faptul că Plahotniuc face un joc care este în dezavantajul României, e în dezavantajul Republicii Moldova. Acestea sunt niște alegeri în care un candidat a câștigat clar, fără niciun fel de dubiu. E o încalcare gravă a democrației”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri