-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Loteria Naţională a Moldovei denunţă printr-un comunicat informaţiile lansate în spațiul public de deputatul PAS, Dumitru Alaiba, ca fiind false

Must read

Comentarii recente

Compania fondată de stat „Loteria Naţională a Moldovei” denunţă printr-un comunicat informaţiile lansate în spațiul public de deputatul PAS, Dumitru Alaiba, ca fiind false și prezintă date statistice care arată că deputatul manipulează.

„În decursul perioadei de gestiune de nouă luni ale anului 2021, „Loteria Națională a Moldovei” a înregistrat un rezultat din activitate operațională în sumă totală de peste 68 de milioane de lei și un profit net pozitiv care, poate fi orientat pentru achitarea dividendelor pentru stat sau pentru dezvoltarea Societății. Astfel, generalizând rezultatul activității Societății pe Acțiuni „Loteria Națională a Moldovei” în anul 2021 putem marca suma totală de peste 110 milioane de lei, care poate fi considerată contribuția directă a afacerii SA „Loteria Națională a Moldovei” la Bugetul Public Național în primele nouă luni ale anului 2021, se precizează în comunicatul de presă emis de societate.

„Contribuția  generală a Proiectului de Parteneriat public- privat în domeniul jocurilor de noroc la Bugetul Public Național a Republicii Moldova pentru anul 2020 constituie  cca 34,1 mln. lei, inclusiv 14,154 mln. lei transferate la BPN în decursul anului fiscal 2020 de către SA ”Loteria Națională  a Moldovei” conform prevederilor Titlului II ”Impozit pe venit” al Codului Fiscal.”- se mai spune în comunicat.

Amintim că Dumitru Alaiba califică drept „speculaţii” îngrijorările exprimate de administraţia companiei fondată de stat „Loteria Naţională a Moldovei”, dar şi de unii experţi economici despre faptul că legea sa, adoptată în lectură finală, va provoca o gaură substanţială în bugetul ţării.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri