11.1 C
Chișinău
marți, septembrie 21, 2021

Locul unde Coşbuc, Sadoveanu şi Blaga şi-au scris operele, lăsat în paragină.

Must read

Comentarii recente

cosbuc-Locul în care şi-au scris marile opere Liviu Rebreanu, George Coşbuc, Mihail Sadoveanu sau Lucian Blaga este lăsat în paragină. Situat la poalele munţilor Rodnei, complexul Casa Scriitorului găzduia odinioară aproape o sută de turişti în cele 38 de camere.

Degradate, vandalizate şi furate, clădirile au fost abandonate de către Uniunea Scriitorilor din România, care este proprietar.  Autorităţile încearcă să readucă la viaţă complexul, dar e nevoie de bani şi multe aprobări.

Clădirile au fost construite în jurul anilor 1900 şi ar fi aparţinut Casei Regale a României. După naţionalizare, Mihail Sadoveanu, pe atunci preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, ar fi trecut imobilele în administrarea instituţiei pe care o conducea. Lăsate de izbelişte, în ultimii ani vilele au început să se degradeze.

Autorităţile locale ridică neputincioase din umeri. Legile şi procedurile sunt anevoioase, iar bani nu sunt pentru Casa Scriitorilor din Valea Vinului.

Liviu Rebreanu, George Coşbuc, Mihail Sadoveanu sau Lucian Blaga sunt scriitorii care au poposit de-a lungul anilor la vilele de la Valea Vinului. Vacanţele petrecute de cei mai mari scriitori ai ţării i-au dat şi numele complexului, aflat acum în paragină.

sursa: antena3.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri