24.4 C
Chișinău
luni, 27 iunie, 2022

Liviu Vovc, despre crearea unor comisii parlamentare privind soluționarea crizei: ”Un departament special în cadrul ministerului Economiei, propus de platforma DA, ar rezolva mai multe probleme

Must read

Comentarii recente

Crearea unui departament special de monitorizare a prețurilor în cadrul ministerului Economiei ar rezolva mai multe probleme legate de criză decât comisiile din Parlament. Declarația îi aparține fostului deputat al Platformei DA și a fost făcută în cadrul unui interviu la o emisiune de la TV8. Aceasta vine în contextul în care Consiliul de Securitate a luat decizia de a crea comisii specializate în Legislativ care să se ocupe de prețul la comustibil și inflație.

„Domnul Slusari are tot timpul o glumă dacă vrei să omori o idee atunci crează vreo câteva comisii și atunci e ava fi omorâtă. Cee ace a spus doamna președintă sunt intenții bune, un pic întârziate, dar e bine că au început să analizeze și dacă până acum guvernarea spunea că BNM-ul e de vină pentru tot ce se întâmpla în RM, acum văd că, totuși, ar fi putut să acționeze și ministerele, pentru că doamna președinte și cu recomandări către ministere ș ice trebuie să întreprindă ca să oprească această criză.

Cât ține de propunerile pe care le-a făcut, referitor la susținerea producătorilor autohtoni, Platforma DA a venit cu propuneri încă în Legislatura trecută, iar doamna președintă ar putea să întrebe guvernul de ce nu le implimentează. În primul rând, prezența pe rafturile din magazine a 50 %  din produsele autohtone. Acest proiect a fost votat, dar guvernul încă nu a elaborat mecanismul ca el să fie implimentat.

Un alt proiect pe care noi l-am votat pentru a susține producătorii autohtoni a fost ca magazinele să nu poată solicita un discount mai mare de 10% la produse. Acest proiect a fost votat, dar doamna președintă l-a restituit înapoi în Parlament, atunci când deja Parlamentul era dizolvat și astăzi a spus că este un proiect bun dar că e nevoie să fie îmbunătățit.

Două soluții pe care Platforma DA le-a votat și care pot fi implimentate în regim de urgență. Un al treilea lucru despre care Platforma DA a vorbit de fiecare data este crearea unui departament special de monitoizare a prețurilor în cadrul ministerului Economiei care va  rezolva mai multe decât Comisiile create în Parlament,” a declarat Liviu Vovc.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri