20.5 C
Chișinău
sâmbătă, 28 mai, 2022

Liviu Dragnea s-a impus categoric în fruntea PSD

Must read

Comentarii recente

dragneaLiviu Dragnea a devenit preşedintele interimar al PSD în urma votului exprimat în Comitetul Executiv al partidului. Acesta a obţinut 65 de voturi, în timp ce rivala sa, Rovana Plumb, a adunat doar 18 favorabile ei. Congresul partidului va avea loc în noiembrie.

Tabăra lui Dragnea a reușit să răstoarne previziunile anterioare ce o dădeau pe Rovana Plumb drept succesoarea lui Victor Ponta la șefia PSD, mai ales că beneficia de susţinerea acestuia. Ambele tabere s-au organizat încă de marţi seară în vederea votului de ieri. Cei grupaţi în jurul Rovanei Plumb s-au întâlnit chiar și ieri dimineaţă la sediul Guvernului.

Dragnea a reușit să-i convingă pe colegii săi din CEx că nu intenţionează să bage PSD-ul în opoziţie, așa cum speculau adversarii săi. „Victor Ponta va fi sprijinit să rămână primul-ministru al României de către noi toţi”, a declarat Dragnea după ședinţă, adăugând că a vorbit și cu Gabriel Oprea, care l-a asigurat de sprijinul UNPR pentru actuala formulă de guvernare.

În victoria lui Dragnea, un rol foarte important l-a avut veteranul Ion Iliescu, el reușind să determine modul în care au votat unii nehotărâţi. „L-am susţinut pentru că eu cred că are calităţile necesare – bun organizator, într-o perioadă în care e nevoie”, a spus Iliescu. La sfârșitul ședinţei, cei doi competitori au ieșit împreună la declaraţii pentru a transmite un mesaj de unitate militanţilor partidului. „Rovana Plumb rămâne președintele Consiliului Naţional, un om politic cu anvergură serioasă, un ministru foarte bun și cu care pot colabora foarte bine”, a ţinut să precizeze Dragnea. Acesta i-a pomenit și pe Valeriu Zgonea și Marian Oprișan, drept lideri de bază ai partidului.

sursa: jurnalul.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri