-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Lituania va acorda R. Moldova 350.000 de euro: Anunțul premierului

Must read

Comentarii recente

Prim-ministrul lituanian, Ingrida Šimonytė, în urma întrevederii cu Natalia Gavrilița, a declarat că Lituania va acorda țării noastre 350.000 de euro pentru implementarea Memorandumului de înțelegere semnat între cele două state.

Oficialul a mai menționat că țara sa rămâne un partener de încredere al Moldovei și susține aspirațiile țării noastre de a face parte din familia europeană. 

„Sunt bucuroasă să fiu în Moldova. Scopul vizitei mele este să reiterez suportul pentru Moldova și pentru Guvern. Susținem aspirațiile Moldovei pentru a fi parte a familiei europene. 

Memorandumul de înțelegere semnat azi va contribui la consolidarea capacităților instituționale și a guvernării în Moldova. Lituania va aloca, ca prim pas, 350.000 de euro pentru implementarea acestui Memorandum”, a declarat oficialul. 

Prim-ministrul Lituaniei a mai declarat că țara sa și-a arătat sprijinul pentru Moldova nu doar prin vorbe, dar și prin fapte concrete.

La rândul său, premierul Natalia Gavrilița a mulțumit pentru ajutorul financiar. 

„Această vizită este un semnal puternic de susținere pentru țara noastră. Acest Memorandum va contribui la consolidarea capacității instituționale și de guvernare în Moldova și este doar una dintre acțiunile de pe agenda bilaterală de cooperare moldo-lituaniană. Aduc mulțumiri Lituaniei pentru susținerea constantă acordată Moldovei în dialogul cu UE”, a menționat Gavrilița. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri