3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Limba română, celebrată la Biblioteca Națională

Must read

Comentarii recente

61_1_1364146446În acest an, ediția a III-a a Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii (FNCL) consacrat anului Spiridon Vangheli şi a ediţiei a XXII-a a Salonului Internaţional de Carte se va desfășura în cadrul Sărbătorii Limbii noastre.

Programul este destul de variat și va conține: expoziţia-târg, lansări și prezentări de cărți, ateliere de creaţie, o masă rotundă consacrată politicilor editoriale actuale, expoziţii de grafică de carte, pictură  şi exlibris, un atelier de traducere cu participare internaţională.

De asemenea se va organiza o seară de creaţie a artistului poporului din Republica Moldova, tenorului Mihai Munteanu, un atelier de creaţie al graficienilor care au ilustrat cărţile lui Spiridon Vangheli, o şedinţă expres a cenaclului „IDEAL” cu genericul „Odă limbii române”, un OPEN MIC al cenaclului REPUBLICA, o şedinţă tematică a Ateneului MOLDOVA.

Suita de manifestări de la BNRM va fi încununată de o conferinţă de presă de totalizare şi de Gala Laureaţilor ediţiei a XXII- a a SIC, iar pe 10 septembrie vor fi acordate Testimoniile şi premiile laureaţilor Festivalului.

Evenimentul se va desfăşura  sub patronatul UNESCO şi al Primei Doamne a Republicii Moldova, Margareta Timofti.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri