14.8 C
Chișinău
duminică, septembrie 26, 2021

Liderul PPE Joseph Daul: „Ilan Șor trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean”

Must read

Comentarii recente

Primarul de Orhei, Ilan Șor, trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean, a reacționat liderul Partidului Popular European Joseph Daul, anunțând, totodată, că nu a existat nici un contact oficial sau întîlnire oficială între conducerea Partidului Popular European și Ilan Shor, în contextul în care acesta se află la Bruxelles.

„Partidul Popular European nu are nimic în comun cu Ilan Șor, nici politic, și nici nu împărtășim aceleași valori ale partidui de stânga și populist al lui Șor. După ce justiția din Moldova l-a găsit vinovat de spălare de bani și fraudă bancară, Ilan Șor trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean”, a reacționat liderul celui mai mare partid din Parlamentul UE.

Joseph Daul spune, în context, că principalul beneficiar al vizitei lui Șor la Parlamentul European este (Vladimir) Plahotniuc, care încearcă să discrediteze Partidul Popular European pentru pozițiaa sa intransigentă cu privire la încercările autorităților moldovene de a submina democrația din Moldova.

În ce privește implicarea europarlamentarului [Fulvio] Martusciello în vizita lui Șor la Strasourg, oficialul spune că Mastuciello nu reprezintă nici conducerea PPE, și nici poziția PPE cu privire la Moldova, ci doar interesele lui personale.

,,Îl voi convoca pe europarlamentarul [Fulvio] Martusciello săptămâna viitoare la o întîlnire la care să dea explicații referitoare la acțiunile sale”, se spune în declarația liderului PPE Joseph Dahl cu privire la vizita la Parlamentul European a lui Ilan Șor, conform Europa Liberă.

Surrsa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

 1. Ziarul de Gardă scrie despre părerea lui Traian Băsescu în
  „Ce spune Băsescu despre diferențele dintre Dodon și Voronin?”

  Hă! Hă! Hă! Da mai bine hăhăitul ăsta să spuie desre difirențele dintre cel care-l plătește aici în Chișinău, oligarhul cu cetățenie rusească Vlad Plahotniuc și spionul rusesc Igor Dodon! Da această întrebare cum le pare? Sau nu corespunde politicii lor editoriale? Traian Băsescu este pe lista de plată a lui Plahotnic!!! Hă! Hă! Hă!

 2. “ÎNTEMNIȚATUL” ILAN ȘOR – TRIMIS SPECIAL AL LUI PLAHOTNIUC LA
  BRUXELLES

  Vizita pușcăriașului Ilan Șor la Bruxelles este încă o dovadă, că în Republica Moldova statul este capturat de cetățeanul Federației Ruse, tot el cetățean al României și fals unionist, tot el cetățean moldovean cu acte în regulă oligarhul Plahotniuc.

  Hoțul miliardului în Republica Moldova fostul bancher Ilan Șor în loc sa stee la închisoare, unde-i este locul, fiind condamnat de tribunal la 7,5 ani de închisoare de află la Bruxelles ca trimis cu împuterniciri speciale a stapânului de facto al țării, oligarhul de tristă pomină Vlad Plahotniuc.

  Colaborarea între cei doi șmecheri a început încă înainte de anul 2015. Președinte al consiliului de administrație la Banca de Economii de facto, iar la Banca Socială și Unibank prin persoane controlate din umbră Ilan Șor a furat peste un miliard în dolari. Furtul urma să fie descoperit și atunci Ilan Șor începe colaborarea cu oligarhul Plahotniuc, care la acel timp avea de acum influiență mare asupra justiției.

  Înțelegerea era foarte simplă și convenabilă ambilor șarlatani. Ilan Șor face denunțul minciunos împotriva lui Vlad Filat, iar Vlad Plahotniuc îi asigură hoțului miliardului de dolari libertatea, folosind influiența sa asupra justiției. Banii, peste un miliard de dolari furați de Ilan Șor din cele trei bănci urmau să fie împărțiți
  “frățește” 75% lui Plahotniuc și restul 25% lui Ilan Șor.

  Fiecare dintre hoți s-a ales cu câștig dublu. Plahotniuc și-a înlăturat principalul advesar politic Vlad Filat și și-a făcut cale liberă pentru uzuparea puterii în stat și 75% din miliardul furat de Ilan Șor, iar Ilan Șor ș-a asigurat libertatea după furtul a peste un miliard de dolari și i-au rămas 25% din miliard.

  „Întemnițatul” Ilan Șor, trimis special al lui Plahotniuc la Bruxelles are neobrăzarea să declare „…liderii Partidului Popular European l-au sprijinit și au acordat acoperire politică la momentul respectiv unui oarecare Vlad Filat, care este principalul acuzat și creierul „furtului secolului.”

  Măi Ilanea, ce legătură avea Vlad Filat la băncile unde tu erai președinte al consiliului de administrare, iar Filat nici măcar nu era diridicătoare. Cum putea el să dee sau să ee credite neperformante, fără să calce în băncile tale și cine i-ar fi permis să treacă pragul acolo fără tine. Da idioți mai pot fi evreii ăștea, când au în spate din umbră un Plahotniuc. După ce au furat peste un miliard de dolari din averea poporului în loc să stee la închisoare umblă prin
  Bruxelles și îndrugă cai verzi pe pereți. Mulțumim tovarășe Plahotniuc, că ne-ai dus la așa zile întunecate, ca s-o vedem și pe asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri