-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Liderii PSD, PNL și UDMR vor ca votul pentru noul guvern să fie dat până pe 18 noiembrie/Se negociază realizarea programului de guvernare

Must read

Comentarii recente

Echipele de negociere ale PSD, PNL și UDMR se vor întâlni miercuri și joi pentru a realiza programul de guvernare. Întâlnirile vor fi împărțite pe domenii și vor avea loc la o vilă de protocol, potrivit unor surse politice. Programul de guvernare și negocierea ministerelor ar trebui finalizate până la începutul săptămânii viitoare. Liderii celor trei partide vor ca votul pentru noul guvern să fie dat până pe 18 noiembrie, scrie Digi24.ro

Astfel, la discuțiile de miercuri vor participa liderii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu. De altfel, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu va fi prezent la toate negocierile.

Prima discuție va avea loc de la ora 10. Marcel Ciolacu, Gabriela Firea și Cristian Socol vor discuta pe domeniile Ecomomie și Finanțe. De la ora 12 încep discuțiile pe Justiție, la care vor participa Titus Corlățean, Robert Cazanciuc și Maya Teodoroiu. La ora 14 vor fi discutate capitolele Interne, Externe și Apărare, la care lucrează Vasile Dîncu, Mihai Weber și Titus Corlățean. De la ora 16, Agricultură și Mediu, unde vor fi prezenți Paul Stănescu, Adrian Chesnoiu, Petre Daea, Daniel Botănoiu și Gabriela Firea, iar de la ora 17 capitolul Energie, unde vor merge la discuții Daniel Zamfir și Radu Popa. Negocierile continuă și joi cu domenile Muncă, Sănătate și Educație.

Din partea PNL vor participa vicepreședinții partidului pentru fiecare domeniu în parte.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți că programul de guvernare ar trebui să conțină măsuri de termen scurt și mediu. „Cumva conceput cu măsuri pentru creșterea nivelului de trai până în martie și depășirea iernii, pentru că mulți dunt afectați de crcriza energetică și de pandemie. Apoi, restul de program de guvernare până la finele anului 2024”, a spus liderul PSD.

„Mâine începem discuțiile pe economic și finanțe, să vedem ce este sustenabil până la sfârșitul anului, cu prioritățile pe care le au românii în acest moment. Este o prioritare rectificarea bugetară. Apoi vom vorbi despre justiție, despre SIIJ. Am văzut cum a funcționat justiția fără SIIJ, și vedem cum funcționează cu SIIJ. Bine ar fi să găsim soluțiile să o facem și mai funcțională”, a mai spus Ciolacu.

Ciolacu s-a referit din nou la introducerea cotei progresive. Întrebat în legătură cu dorința PSD de a se renunța la cota unică în schimbul unui impozit progresiv, Cîțu a spus că nu a fost discutat acest lucru dar că, indiferent ce decizie va fi luată, taxele nu vor crește.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri