35.3 C
Chișinău
joi, 30 iunie, 2022

Liberalii și comuniștii privatizează terenuri cu acordul Primăriei

Must read

Comentarii recente

658x0_primariaConsilierii liberali și cei comuniști vor să pună mâna pe terenuri ale municipialității, monumente arhitecturale la prețuri simbolice, transmite moldovacurata.md. Astăzi se vor examina mai multe proiecte de țin de privatizare. Liberal-democrații au anunțat că vor boicota ședința CMC.

Pe ordinea de azi este privatizarea a nouă hectare de pământ, teren adiacent unor construcții aflate în proprietatea SA „Transcon-M”, condusă pînă nu demult de liberalul Iurie Nastas. Alt hectar de pămînt va intra în posesia „Transcon – M”, fiind vîndut cu 1,5 milioane de lei pe strada Grădina Botanică5/2, dar și 12 ari va fi vîndut la un preț de doar 265 mii lei.

Un lot de pămînt de 0,42 ha, de lîngă parcul Dendrarium urmează să-i revină consilierului liberal, Iurie Dîrda. Firma pe care o conduce urma să construiască un spațiu locativ pentru angajații Î. M. „Regia Transport electric”.

Tudor Cernenco, tot el membru al Consiliului Național Politic al PL, ar putea primi în chirie un sediu pentru amplasarea biroului său de avocați pe str. A. Mateevici 119. Avocatul va plăti pentru cei 190,8 m.p. 58 de mii de lei pe an, adică mai puţin de cinci mii de lei pe lună.

Cineaștii din cadrul consiliului Primăriei, Alina Ciutac și Ion Chistruga vor plăti chiria pentru spațiile unde intenționează să deschidă ateliere de creație. Sediul lui Chistruga va fi împărțit cu biroul de avocați al juristului liberal, Ion Casian. Ultimul ar putea avea mână liberă pentru a-și deschide un birou de avocați în clădirea-monument de pe str. A. Mateevici 42unde până nu demult se afla redacția ziarului „Capitala”.  Prețul de chirie este același ca și în cazurile precedente – de nici  5 000 de lei pe lună pentru aproape 300 de m.p.

Potrivit portalului, fostul comunist Petr Donțov urmează să primească în chirie un monument de arhitectură, de pe strada Sfatul Țării. După ce a susținut mai multe proiecte liberale, Primăria a sistat contractul cu Serviciul Pază de Stat și să i-l pună la dispoziția lui Donțov.

Alt monument de arhitectură va fi închiriat de comunistul Boris Golovin. Este vorba de  cel de la intersecția străzilor V. Alecsandri cu 31 August 1989, unde urmează a fi amplasat sediul Societății diabeticilor „Prodiab”, condusă de consilier. În contractul de chirie nu se precizează dacă după expirarea termenului Golovin nu va putea arenda și în continuare.

Fostul consilier comunist, proprietarul companiei „Aviatehnologie”, anterior a arendat terenuri ale municipialității, de data aceasta însă va privatiza 7,8 ha pe str. Dacia 49/6, contra sumei de 12 milioane de lei.

Consilierii au calificat aceste proiecte de lege drept „scandaloase”. Mai mult decît atît, consilierii liberal democrați susțin că alianța liberal-comunistă este „beton” și nu vor susține aceste inițiative.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri