3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

Liberalii revoluționari îl vor pe Dorin Chirtoacă președinte al partidului

Must read

Comentarii recente

658x0_ghimpguraMai mulți deputați, miniștri și președinți de organizații teritoriale ai Partidului Liberal au anunțat acum câteva minute că  au semnat o declarație prin care cer reformarea formațiunii.

Deputata Ana Guțu a dat citire textului în care semnatarii spun că PL trebuie să revină la negocierile privind formarea unei coaliții de guvernare împreună cu PD și PLDM. Liberalii își doresc ca partidul să rămână la guvernare și să continue parcursul european al Republicii Moldova. Mai mult, semnatarii cer convocarea Congresului formațiunii pentru a-l propune pe Dorin Chirtoacă la șefia partidului. Ana Guțu spune că este momentul oportun ca actualul primar al capitalei să preia conducerea.

Ion Hadârcă, prim-vicepreședintele PL a declarat că decizia pe care au luat-o este rezultatul unei profunde analize a disciplinei interioare din partid. Cei prezenți la conferința de presă spun că își doresc ca în PL să se revină la dialogul democratic și de echipă.

Menționăm că la conferință au participat Ion Hadârcă, Ana Guțu, Anatol Arhire, Valeriu Saharneanu, dar și ministrul în exercițiu al apărării Vitalie Marinuța  și cel al mediului Gheorghe Șalaru, dar și președinți ai filialelor teritoriale.

Mihai Ghimpu califică acțiunile semnatarilor drept trădare și spune că este un scenariu bine pus la punct.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Nu sunt politician, dar îmi spunea inima că aşa şi se va întîmpla. Tovarăşe Ghimpu, nu învinui pe nimeni, tu, doar eşti de vină. Spui că „acţiunile semnatarilor sunt o trădare şi un scenariu bine pus la punct”. Farsă, nu alta. Aceştea vor dreptate, democraţie, integrare în Europa. Trădarea şi scenariul bine pus la punct, este din partea ta. Tu te-ai racolat către Plahotniuc, pentru bani bunişori, firme etc., ca să fii, cu orice preţ, împotriva lui Filat, adică contra integrării europene- nu semnatarii. Tu ai mimat şi mimezi şi acum, integrarea europeană, grija faţă de popor, românismul, libertatea – nu semnatarii. Destul de bine ai ştiut, că cu Plahotniuc, integrare în Europa, nu nu poate fi! Atunci, de ce ai făcut drujbă cu acesta? Desigur, ai făcut conştient, pentru a te îmbogăţi şi a stopa integrarea. Tu eşti cumpărat de FSB-ul rusesc, nu Ana Guţu şi ceilalţi semnatari. Tu eşti al doilea Roşcuţa, nu semnatarii. Mare jidan cu şapte feţe mai ieşti!? Dacă ai ajuns tu la aşa măgărie s-o învinuieşti pe A. Guţu, de legături cu FSB-ul, atunci, aceasta denotă destul de clar că joci pe două fronturi: Una – mimezi mereu integrarea, patriotismul etc, două – în practică faci totul invers. Şi iată rezultatul. Înteresant, la următoarele alegeri, tot cu sloganele vechi ( integrare, românism, patriotism, bunăstare, democraţie) vei veni în faţa noastră? Garantat, c nici cîinii, nu te mai vor crede!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri