3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

Liberalii reformatori creează propriul partid

Must read

Comentarii recente

liberalii-reformatori-624x416Grupul lui Ion Hadîrcă va forma o formațiune cu doctrină liberală și viziuni pro-europene. Consiliul de Reformare a Partidului Liberal a luat decizia, după ce Mihai Ghimpu le-a respins repetat ideile de modernizare a partidului.

„Ținând cont de opțiunea membrilor Partidului Liberal din teritoriu de a adera la manifestul și declarația Consiliului de Reformare a PL, fapt exprimat prin procesele verbale ale reuniunilor consiliilor teritoriale ale PL, 17 organizații la număr, luând în considerare refuzul categoric a lui Dorin Chirtoacă de a da curs solicitării membrilor și simpatizanților PL de a candida la președinția Partidului Liberal în cadrul unui Congres Extraordinar, regretând evoluțiile curente din cadrul PL prin care actuala conducere a partidului a purces la recrearea organizațiilor teritoriale, substituind abuziv conducerea acestora și excluzând anti-statutar fruntașii PL, având în vedere lipsa de evidență a numărului de membri și organizații ai PL, fapt ce pune în dificultate convocarea unui Congres Extraordinar al PL, considerăm necesar constituirea unui nou partid politic pe eșichierul politic de dreapta și având la bază doctrina liberală, ca soluție optimă pentru situația creată”, se arată în declarația Reuniunii Generale a Consiliului de Reformare a PL.

Potrivit lui Ion Hadîrcă denumirea partidului va conține termenul „liberal” și „reformatori”. Pentru crearea noii formațiuni, aceștia sunt dispuși să colecteze minim 4000 de semnături necesare.

Președintele PL, Mihai Ghimpu declară că formațiunea pe care o vor crea nu va fi un concurent pentru Partidul Liberal. Mai mult ca atît, Ghimpu este convins că grupul lui Ion Hadîrcă nu are șanse să devină partid, să obțină succes.

Liberalii reformatori au anunțat că inițiază o campanie de colectare a semnăturilor, iar la toamnă vor înregistra partidul, care va fi unul de dreapta. Deocamdată nu se știe cine va conduce noua formațiune.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri