7.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

Letonia, măsuri dure din cauza pandemiei. Toţi bugetarii trebuie să se vaccineze până în 15 noiembrie

Must read

Comentarii recente

Letonia a declarat stare de urgenţă sanitară pentru trei luni deoarece numărul de infectări cu SARS-COV-2 a crescut dramatic, iar rata de vaccinare din această ţară rămâne în continuare printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, mai precis 48%.

Guvernul din Lituania a decis că masca sanitară devine obligatorie în toate clădirile deschise pentru public şi toţi angajaţii din sectorul public vor trebui să fie vaccinaţi până pe 15 noiembrie, iar locuitorii trebuie să lucreze în regim de telemuncă, potrivit Agerpres

Persoanele nevaccinate nu vor fi autorizate să cumpere alimente şi alte articole de strictă necesitate decât din magazine special desemnate şi doar magazinele considerate esenţiale vor fi autorizate să rămână deschise în weekenduri.

„Vă cer să nu vă reuniţi, să nu mergeţi în vizite şi să vă limitaţi contactele sociale”, a scris prim-ministrul leton Krisjans Karins pe Twitter.

„Suntem obligaţi să refuzăm alţi pacienţi care au diagnostice fără riscuri pentru viaţă. Echipele de urgenţe medicale nici măcar nu mai pot să răspundă la toate apelurile telefonice”, a declarat Karlis Racenis, preşedintele unei asociaţii a tinerilor medici letoni, într-o conferinţă de presă.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri