-0.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Leancă despre Transnistria:„Cheia soluționării conflictului este în procesul de integrare europeană”

Must read

Comentarii recente

533_4e4ba_IMG_6951Dacă va fi voință politică, vor exista și soluții. E părerea optimistă a premierului Iurie Leancă, enunțată într-un interviu pentru EuroNews, citat de unimedia.md. Oficialul consideră că doar prin dialog, prin prezentarea argumentelor vom fi în măsură să reducem aceaste diferențe care există în raport cu raioanele din stânga Nistrului.

Prim-ministrul crede că e posibilă medierea conflictului pe cale pașnică. Mai mult decît atît, este sigur că autoritățile de la Tiraspol vor lua în serios ofertele pe care le-a pus Chișinăul pe masă. „Cred că răspunsul final privind soluționarea conflictului este procesul de integrare europeană. Iar aceasta înseamnă că vom avea instituții responsabile cu practici și valori care deja există în UE”, a declarat Leancă pentru EuroNews.

Prin dialog, speră să fie rezolvată și problema munițiilor învechite de pe teritoriul din stânga Nistrului. Cît privește neutralitatea Republicii Moldova, premierul reiterează în interviul susținut la Bruxelles că relația bună cu NATO nu reprezintă un impediment. „Sunt țări care sunt membre UE, dar în același timp acestea sunt în afara blocurilor militare. Cred că Moldova poate să rămână pe aceași poziție, de menținere a neutralității. În aceași ordine de idei, pentru a deveni un stat cu adevărat neutru din punct de vedere militar, trebuie să ne asigurăm că nu există trupe străine pe teritoriul nostru și să îndeplinim condițiile externe și interne necesare pentru a deveni cu adevărat neutri”, argumentează Iurie Leancă.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri