-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Lavrov: „ SUA și UE îi interzic direct Maiei Sandu să vorbească despre dorința de a avea relații bune cu Federația Rusă”

Must read

Comentarii recente

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat, din nou, Statele Unite și Uniunea Europeană de ingerință „fără precedent” în treburile interne ale Republicii Moldova. Șeful diplomației de la Kremlin a declarat, la deschiderea celei de-a 17-a reuniuni a șefilor agențiilor de securitate și serviciilor de informații din statele CSI, că SUA și UE îi interzic „direct” președintei Maia Sandu să vorbească despre dorința de a avea relații normale cu Federația Rusă.

„Susținem suveranitatea statului și integritatea teritorială a Republicii Moldova, o țară apropiată istoric de noi. Respectăm rezultatele alegerilor parlamentare din iulie. O preocupare profundă este cauzată de natura fără precedent a ingerinței celor de la Washington și Bruxelles în procesele politice interne din republică, când președintei acestei țări i se interzice direct să vorbească despre dorința de a avea relații normale cu Federația Rusă”, a declarat Serghei Lavrov.

Ministrul rus de Externe a adăugat că Moscova speră ca Chișinăul să acționeze independent, fără să fie controlat din exterior.

Reprezentanții instituției prezidențiale nu au comentat declarațiile lui Serghei Lavrov.

Urmează să venim mai târziu cu un comentariu din partea Ministerului de Externe și Integrării Europene.

Nu este pentru prima oară când oficialii de la Kremlin acuză SUA și UE de amestec în treburile interne ale Republicii Moldova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a vorbit în repetate rânduri despre faptul că Rusia urmărește îndeaproape evoluțiile la Chișinău și a acuzat că Statele Unite și Uniunea Europeană de ingerințe.

www.replicamedia.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri