11.1 C
Chișinău
duminică, octombrie 17, 2021

Laura Codruța Kovesi: Dacă prejudiciile din hotărâri ar fi recuperate, salariile medicilor din România ar fi asigurate timp de un an

Must read

Comentarii recente

Codruta CovesiProcurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, în cadrul discursului susținut cu ocazia prezentării bilanțului de activitate a DNA, că dacă hotărârile judecătorești s-ar pune în aplicare în cazul prejudiciilor imense din anumite dosare, salariile medicilor români ar fi asigurate.

„Sumele confiscate pot reprezenta o sursă semnificativă de venituri publice. Un element care nu trebuie ignorat. Hotărârile judecătorești au inclus recuperarea și confiscarea de produse infracționale în sumă de peste 310 milioane de euro. De trei ori mai mult decât în 2013. Dacă această sumă ar fi efectiv executată, ar putea fi asigurat fondul de salarii pe care statul îl plătește tuturor medicilor din România într-un an de zile. E important să se execute hotărârile”, a declarat Kovesi.

Totodată, aceasta a mai precizat că DNA a procedat legal atunci când a pus la dispoziția jurnaliștilor ori a opiniei publice detalii privind o anchetă sau un dosar.
Sursa:b1.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri