22.2 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Lacrimi la mormântul cuplului Aldea-Teodorovici

Must read

Comentarii recente

ion si doina cimitirAvea o voce inconfundabilă, iar piesele ei patriotice emoţionau până la lacrimi românii de pretutindeni. Regretata artistă Doina Aldea -Teodorovici ar fi împlinit duminică, 15 noiembrie, 57 de ani.

De când a trecut în eternitate, ziua sa de naştere reprezintă pentru rude şi prieteni o zi de comemorare, de dor adânc şi jale. Zeci de persoane s-au reunit la mormântul cuplului, care reprezintă un simbol al renaşterii naţionale, pentru a le aduce un omagiu.

Alături de rudele regretaţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au fost artişti din diverse ţări, veniţi la Chişinău cu ocazia tradiţionalului festival „Două inimi gemene”, care se desfăşoară zilele acesta în capitală.

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici şi-au pierdut viaţa într-un teribil accident, în noaptea de 29 spre 30 octombrie, în 1992, în apropiere de localitatea Coşereni din România. Duetul Ion şi Doina Aldea-Teodorovici a militat mereu pentru unirea Basarabiei cu Romania şi a optat pentru revenirea la limba română şi grafia latină.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri