-0 C
Chișinău
sâmbătă, 4 februarie, 2023

La USM a fost inaugurat Centrul de Informare a României „Gheorghe Brătianu” cu suportul DRRM. Dupu: „Un proiect care asigură un mediu academic  modern pentru studenți”

Must read

Comentarii recente

În ajunul Zilei Naționale a României, Universitatea de Stat din Moldova cu susținerea financiară a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova a inaugurat în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie, Centrul de Informare a României „Gheorghe Brătianu”. La eveniment au participat: rectorul USM, Igor Șarov; secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu; E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, decanul FIF, Sergiu Matveev, cadre didactice și studenți.

Principalele obiectivele ale înființării Centrului de Informare sunt promovarea, în mediul universitar din Republica Moldova, a valorilor românești recunoscute la nivel european, identificarea contribuției românești la dezvoltarea culturii europene și consolidarea identității culturale și lingvistice cetățenilor din stânga Prutului. Centrul își propune să facă accesibilă informarea corectă despre realitățile din România, venind astfel în întâmpinarea interesului studenților din Universității de Stat din Moldova.

„Este un proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, care asigură un mediu academic  modern pentru studenții Universității. În aceste sens, a fost achiziționat echipamentul necesar bunei funcționări a Centrului în valoare de peste 100.000 RON (442.000,00 lei moldovenești)”, a explicat secretarul de stat Adrian Dupu, în cadrul evenimentului de inaugurare.

Totodată, Adrian Dupu a menționat că colaborarea dintre USM și DRRM este productivă, iar rezultatele nu întârzie să apară, inaugurarea Centrului de Informare a României fiind un exemplu concludent în acest sens. „USM are un rol important în promovarea culturii, tradițiilor și a identității românești în Republica Moldova. Drept urmare, am considerat oportună inaugurarea centrului în cadrul celei mai importante instituții de învățământ superior din stânga Prutului. Îmi doresc ca această colaborare instituțională dintre DRRM și USM să aducă la o apropiere dintre cele două țări, astfel încât cultura românească să fie consolidată în Republica Moldova.”

E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova și-a exprimat bucuria de a fi prezent la lansarea Centrului de Informare a României în ajunul Zilei Naționale a României pentru a sublinia încă odată în plus valențele speciale ale relațiilor complexe dintre România și Republica Moldova, în care educația joacă un rol de excelență.

„Suntem bucuroși să fim alături de dumneavoastră în această instituție de învățământ românesc, unde se studiază valențele speciale ale relațiilor complexe dintre România și Republica Moldova. Dintre aceste valențe, educația joacă un rol important și sperăm că acest centru dotat la standarde înalte să vă ajute pe dumneavoastră și generațiile care vor urma să se conecteze mai bine la realitățile lumii moderne. Aici sunteți păstrători ai adevărului, sunteți cei care gândiți cu 2, 3, 5, 10 ani înainte și, totodată, sunteți cei care veți reprezenta întotdeaua acea coloană vertebrală, acel element tare, care trebuie să existe în orice societate. La mulți ani tuturor! La mulți ani, români, oriunde vă aflați! La mulți ani, România!”, a subliniat ambasadorul Daniel Ioniță în discursul său.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri