18.9 C
Chișinău
miercuri, 10 august, 2022

La un pas de război: Senatorii ruși propun intrarea militarilor în estul Ucrainei

Must read

Comentarii recente

russianarmy_95187700Senatori ruşi propun trimiterea unei forţe de menţinere a păcii în sud-estul Ucrainei, informează realitatea.net. 

Senatori din cadrul Consiliul Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus) au propus, joi, trimiterea unei forţe de menţinere a păcii în sud-estul Ucrainei, în contextul tensionării situaţiei în această ţară, relatează cotidianul rus Izvestia în pagina electronică.

„Trebuie să fie iniţiate imediat negocieri între Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeană şi Ucraina, pentru a discuta despre trimiterea unui contingent de menţinere a păcii în sud-estul” Ucrainei, a declarat senatorul rus Valeri Şneakin.

„În acest moment, formulăm o propunere pe acest subiect, aceasta urmând să fie discutată în Consiliul Federaţiei pe 29 aprilie. Însă, dacă situaţia se va tensiona în continuare, nu este exclus să abordăm această propunere mai devreme”, a adăugat el, menţionând că „în apropierea alegerilor prezidenţiale din Ucraina, prevăzute pentru 25 mai, criza va escalada semnificativ, iar numărul de morţi şi răniţi va creşte”.

„Kievul a provocat un genocid al propriului său popor, el nu este capabil să garanteze respectatea libertăţilor şi drepturilor cetăţenilor”, a declarat alt senator, Aleksandr Sediakin, membru al delegaţiei ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

„Autorităţile de la Kiev vor răspunde pentru acţiunile lor în faţa Tribunalului (Penal Internaţional) de la Haga”, a afirmat Sediakin.

În prezent, Moscova menţine forţe de menţinere a păcii în Transnistria, insistând că nu le va retrage până când Chişinăul şi Tiraspolul nu vor ajunge la un acord asupra statutului regiunii din stânga Nistrului.

 

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri