8.6 C
Chișinău
joi, 2 decembrie, 2021

La Spitalul „Sf. Treime” a fost deschisă o nouă secţie ATI pentru bolnavii de COVID

Must read

Comentarii recente

De astăzi, 1 noiembrie, şapte etaje ale spitalului „Sfânta Treime” din Capitală vor avea secţii doar pentru bolnavii de COVID-19. 200 de paturi din şapte secţii non-covid au fost reamenajate, iar pacienţii au fost transferaţi sâmbătă în alte departamente.

Odată cu înfiinţarea departamentului cu profil COVID dotat şi cu o secţie nouă de ATI, centrul de triere de la Moldexpo nu va mai trata bolnavi în secţia ATI improvizată, unde exista pericol de explozie din cauza buteliilor de oxigen utilizate. Mai mult, instalarea unei staţii de oxigen era imposibilă, nefiind condiţiile necesare.

Medicii de la centrul de triere de la Moldexpo cară zilnic peste o sută de butelii cu oxigen pentru pacienţii în stare gravă. La Moldexpo vor mai rămâne ca rezervă 12 din cele 40 de paturi de terapie intensivă.

Pacienţii internaţi la terapie intensivă la centrul Moldexpo vor fi transferaţi către noua secţie ATI de la „Sfânta Treime”, unde sunt paturi şi echipamente pentru 18 pacienți. Secția este conectată din vară la propria unitate de producere a oxigenului. Şeful secţiei spune că amenajarea unui pat ATI pentru un bolnav de COVID-19 costă peste un milion de lei iar tratamentul pentru o zi la terapie intensivă ajunge la zece mii de lei.

Prima secţie de terapie intensivă cu profil covid de la Spitalul „Sfânta Treime” a fost deschisă acum trei săptămâni şi are o capacitate de 18 locuri. În total, în ţară sunt peste trei sute de paturi de terapie intensivă, iar 95% sunt deja ocupate.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri