-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

La solicitarea Moldovei, întrevederea în formatul 5+2 de la Stockholm nu va avea loc

Must read

Comentarii recente

Stortorget place in Gamla stan, Stockholm

Întrevederea participanţilor la procesul de negociere în formatul „5+2”, programată pentru perioada 2-3 noiembrie la Stockholm, nu va avea loc.

Despre aceasta, în ajun, a declarat reprezentantul politic al Tiraspolului, Vitali Ignatiev, la postul local de televiziune ТСВ, menţionând că Republica Moldova a cerut amânarea sau anularea întâlnirii, fără a oferi niște explicaţii, transmite agenția Infotag.

„Partea moldovenească a informat oficial partenerii internaţionali marţi seară, iar astăzi ni se cere să anulăm sau să amânăm această întâlnire, în care ne-am pus mari speranţe. 

Multe probleme de pe agenda negocierilor nu au fost rezolvate din cauza lipsei de dorinţă a Chişinăului de a lucra. Subiectul principal la Stockholm urma să fie transportul şi interzicerea intrării în Ucraina a vehiculelor cu numere transnistrene”, a spus el.

Potrivit lui, Moldova „pur şi simplu nu are nimic de spus partenerilor săi internaţionali”.

„Un lucru este să spui la Bender sau la Chişinău că noi muncim intens, stăruitor. Şi cu totul altceva e să răspunzi la Stockholm la toate întrebările care s-au acumulat”, a spus Ignatiev, menţionând că Transnistria aşteaptă o reacţie din partea mediatorilor şi observatorilor în procesul de negociere.

El a subliniat că Tiraspolul „va continua să insiste pe rezolvarea problemei numerelor, indiferent dacă întrevederea în formatul „5+2″ va avea sau nu va avea loc”.

infotag.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri