14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

La Mariupol forţele ruse au atacat o şcoală în care se adăposteau 400 de oameni. O bază militară din Nikolaev – distrusă complet

Must read

Comentarii recente

Autoritățile oraşului Mariupol au transmis că forţele ruse au atacat o şcoală în care se adăposteau 400 de oameni. Momenan nu există informaţii certe despre victime, potrivit BBC.

Într-o postare pe Telegram, consiliul din Mariupol transmite că întreaga clădire a fost distrusă și oamenii se află sub dărâmături. Femei, copii și bătrâni se aflau în școală în momentul bombardamentului, au spus oficialii.

Președintele Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj public, în care spune că ucrainenii au dovedit că ştiu să lupte mai profesionist decât o armată care luptă de zeci de ani, iar asediul pe care militarii ruși îl fac la Mariupol va rămâne în istorie pentru secole.

„Să faci asta unui oraș pașnic, să faci ceea ce ocupanții au făcut, este teroare care va fi amintită peste secole”, a spus Zelenski.

Și Harkov continuă să fie bombardat de artilerie şi mai multe clădiri rezidenţiale au fost lovite şi au luat foc sâmbătă seara, a informat agenţia de presă UNIAN.

O bază militară din Nikolaev, în sudul Ucrainei, a fost distrusă complet. Unele surse anunță că în incintă se aflau în momentul atacului circa 200 de persoane. Deocamdată de sub dărâmături au fost scoase în jur de 50 de cadavre.

Duminică dimineață, alertele de raid aerian au fost declanşate în aproape în fiecare regiune a Ucrainei, potrivit The Kiev Independent. Au fost activate sirenele în Sumî, Nikolaev, Ternopil, Poltava, Kropîvnîţkîi, Harkov, Zaporojie, Kiev, Liov, Ivano-Frankivsk, Dnipro, Rivne, Volîn, Cerkasî, Jîtomîr, Viniţa, Odesa.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri