-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

La Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău sunt internaţi 28 de copii infectați cu Covid. Circa jumătate din ei sunt nou-născuţi

Must read

Comentarii recente

Trei bebeluşi sunt intubaţi după ce au luat boala de la mame. Medicii confirmă că varianta DELTA a virusului Sars-CoV-2 este mult mai periculoasă, iar numărul copiilor infectaţi creşte alarmant, relatează tvrmoldova.md.

Specialiştii recomandă şi îndeamnă femeile gravide să se imunizeze împotriva COVID-19. Experţii din toată lumea au demonstrat ştiinţific că vaccinul nu afectează nici sănătatea mamei, nici pe cea a fătului, ci, dimpotrivă, îi protejează pe amândoi.

Diana Rotaru-Cojocari, medic-pediatru secţia COVID-19: „Le compătimesc şi le văd suferinţa în ochii lor, pentru că nu e nimic mai scump de cât propriul copil şi când vezi şi copilaşul suferind e dureros pentru noi ca medici”.

În secţia covid sunt internaţi 28 de copii, unii dintre ei au venit pe lume în urmă cu doar câteva zile.

Nina Braniște, şef Secţie COVID: „Spre deosebire de virusul varianta care a fost primăvara, varianta Delta e mai agresivă, afectează copii micuţii, şi avem nou-născuţi şi la 5 zile şi la 10, avem şi copii la respiraţie dirijată, starea foarte repede se agravează”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri