23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

„La închisoare, nu la guvernare!”; Protest în centrul capitalei faţă de amnistia fiscală

Must read

Comentarii recente

protest„În democraţie hoţii stau la puşcărie!”, „Vrem justiţie, nu corupţie!”, „Jos Mafia!”, „Noi nu cedăm!”, „Să vă fie frică, ţara se ridică!”, „La închisoare, nu la guvernare!”, „Jos Guvernul mafiot!” se scandează în centrul capitalei.

Manifestaţia a fost iniţiată de Platforma Demnitate şi Adevăr faţă de proiectul de lege privind liberalizarea capitalului şi stimularea fiscală. Flashmobul a început la 12:00, la monumentul lui Ştefan cel Mare, după care mulţimea pornit în marş pe bulevardul principal, până la Centrul Anticorupţie, unde scandează: „CNA, te vrem DNA!” şi „Fiţi cu poporul, nu cu infractorul”. Şi asta pentru după ce Centrul Anticorupţie a făcut o expertiză a proiectului promovat de coaliţia de guvernare, privind amnistia fiscală, criticând dur iniţiativa legislativă şi avertizând că aceasta nu conţine garanţii împotriva legalizării banilor din afara circuitului legal.

În cadrul protestului, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, a declarat că legea privind liberalizarea capitalului este punctul culminant în operaţiunea jafului secolului. „Acest proiect a fost promovat cu o viteză cosmică şi vine să legalizeze veniturile ilegale. Andrian Candu trebuie să-şi dea demisia pentru că nu poate un deputat care este autorul legalizării tuturor furturilor să conducă Parlamentul”, a declarat Alexandru Slusari.

„Proiectul pe care vor ei să-l adopte este unul criminal, care vine să acopere marile hoţii şi jaful secolului. Noi, cetăţenii, atenţionăm partenerii de dezvoltare, diaspora, cetăţenii din RM, că acest proiect vrea să pună capac la toată schema cu jaful secolului. Doar activismul nostru civic îi va face pe ei să dea înapoi”, a declarat şi Inga Grigoriu, membră a Platformei DA.

La rândul său, preşedintele PPDA, Andrei Năstase, a menţionat că societatea trebuie să revină la ideea de unitate naţională. „Mă bucur că astăzi alături de noi sunt reprezentanţii ai Partidului Acţiune şi Solidaritate, ai PLDM, şi alţii. Este bine să revenim la ideea de unitate naţională, trebuie să lăsăm la o parte tot ce dezbină şi împreună să facem front comun împotriva acestei guvernări criminale, care bagă legi antipopulare, dar care fac parte din programul lor de genocid social”, a punctat Andrei Năstase.

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr a mai spus că Republica Moldova trebuie să urmeze exemplul României, să nu cedeze, şi să continue protestele faţă de acţiunile guvernării oligarhice.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri