1.6 C
Chișinău
miercuri, 7 decembrie, 2022

La Chișinău începe azi Festivalul Francofoniei

Must read

Comentarii recente

rubon1Moldovenii pasionați de cultura franceză sunt invitați la Festivalul Internațional al Francofoniei. Aflarea Republicii Moldova printre țările francofone reprezintă o metodă de integrare europeană, deoarece cetățenii noștri au posibilitatea  de a cunoaște cultura, programele educaționale și a împărți valori cu 77 de state membre al Organizației Internaționale a Francofoniei, spune Iuliana Novac, corespondentul național pe lîngă Organizația Internațională a Francofoniei din cadrul Ministerului de Externe.

Afilierea la spațiul francofon nu se rezumă doar la cunoașterea limbii franceze. În afară de aceasta, Novac mai spune că OIF a depăşit cadrul lingvistic, reprezentând o platformă eficientă de dialog în domenii prioritare, precum cel al drepturilor omului, democraţiei şi menţinerii păcii, protecţiei mediului, diversităţii culturale şi lingvistice, care oferă largi oportunităţi de promovare a intereselor Moldovei pe plan internaţional.

”Prin francofonie, Moldova devine mai deschisă, mai tolerantă și are o ușă suplimentară spre Europa, încă o cale pe care poate să se valorizeze și să-și reafirme atașamentul față de valorile la care a aderat și pe care le declară de la cele mai înalte tribune”, argumentează Adrian Cibotaru, vicedirectorul AlianțeiFranceze în Republica Moldova.

Țara noastră s-a afiliat în spațiul francofon în 1997. Festivalul Internațional de Francofonie demarează astăzi și va ține pînă pe 31martie.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri