18.4 C
Chișinău
duminică, 26 iunie, 2022

La Chișinău începe azi Festivalul Francofoniei

Must read

Comentarii recente

rubon1Moldovenii pasionați de cultura franceză sunt invitați la Festivalul Internațional al Francofoniei. Aflarea Republicii Moldova printre țările francofone reprezintă o metodă de integrare europeană, deoarece cetățenii noștri au posibilitatea  de a cunoaște cultura, programele educaționale și a împărți valori cu 77 de state membre al Organizației Internaționale a Francofoniei, spune Iuliana Novac, corespondentul național pe lîngă Organizația Internațională a Francofoniei din cadrul Ministerului de Externe.

Afilierea la spațiul francofon nu se rezumă doar la cunoașterea limbii franceze. În afară de aceasta, Novac mai spune că OIF a depăşit cadrul lingvistic, reprezentând o platformă eficientă de dialog în domenii prioritare, precum cel al drepturilor omului, democraţiei şi menţinerii păcii, protecţiei mediului, diversităţii culturale şi lingvistice, care oferă largi oportunităţi de promovare a intereselor Moldovei pe plan internaţional.

”Prin francofonie, Moldova devine mai deschisă, mai tolerantă și are o ușă suplimentară spre Europa, încă o cale pe care poate să se valorizeze și să-și reafirme atașamentul față de valorile la care a aderat și pe care le declară de la cele mai înalte tribune”, argumentează Adrian Cibotaru, vicedirectorul AlianțeiFranceze în Republica Moldova.

Țara noastră s-a afiliat în spațiul francofon în 1997. Festivalul Internațional de Francofonie demarează astăzi și va ține pînă pe 31martie.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri