23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

La 3 de noapte, Plahotniuc a revenit în politică: Promite „terapie de șoc”

Must read

Comentarii recente

a_plahaOligarhul Vladimir Plahotniuc, care își autosuspendase funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Democrat în ziua în care Vladimir Filat a fost arestat, a anunțat că revine în politică.
Oligarhul și-a anunțat revenirea în noaptea zilei de duminică spre luni, la ora 03:00, printr-un mesaj pe Facebook.

Plahotniuc și-a motivat revenirea prin faptul că a „ajuns la concluzia că, deja de câțiva ani, partidele politice se învârt în același cerc vicios și nu reușesc să găsească soluții de ieșire”.
Mai mult decât atât, Plahotniuc susține că revenirea sa este motivată și prin faptul că acest lucru i-ar fi fost cerut de către „partenerii externi”.

„Zilele trecute, am avut întâlniri cu mai mulți parteneri externi, oficiali veniți să discute situația politică din țara noastră, dar și membri ai corpului diplomatic. Ei au solicitat să afle și opinia mea legată de modul în care putem asigura această stabilitate politică și mă bucur că pe ei îi preocupă în primul rând acest subiect, pe care și eu îl consider prioritar. În zadar vorbim despre reforme radicale și despre terapia de șoc prin care trebuie să treacă Moldova pentru a ieși din criza în care se află, câtă vreme nu avem măcar un an de zile de stabilitate, fără războaie politice, fără a avea campanii electorale în față. Le-am prezentat soluțiile, așa cum le văd eu, și am fost întrebat de ce nu mă implic în implementarea lor, dacă există astfel de soluții. Am promis atunci că mă voi implica, iar acum a venit momentul să o fac”, a declarat Plahotniuc.

Plahotniuc susține că revine în politică și se va implica activ în „crearea unei majorități care să asigure un suport politic consistent pentru ceea ce are nevoie Republica Moldova acum: o terapie de șoc, care să o scoată din criza în care se află, atât economic și social, cât și politic”.

„Dacă nu suntem în stare să formăm acum această majoritate politică stabilă, atunci ne rămâne doar soluția anticipatelor. Improvizațiile pe termen scurt nu mai pot fi acceptate în situația în care se află Republica Moldova. Anticipatele ne vor aduce însă tot la masa negocierilor, poate însă într-un format diferit și cu țara mai adânc afundată în criză”, își încheie oligarhul un mesaj postat chiar în ziua în care, președintele Nicolae Timofti, urmează să desemneze candidatul la funcția de premier.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri