16.1 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Klaus Iohannis va participa astăzi la Paris la Marșul Solidarității

Must read

Comentarii recente

iohannis.s986t2muloPreședintele României, Klaus Iohannis se va afla astăzi la Paris, unde va lua parte la Marșul Solidarității.
De asemenea, şi-au anunţat participarea la acest miting preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cancelarul german, Angela Merkel, premierul Marii Britanii, David Cameron, cel spaniol, Mariano Rajoy, precum şi premierul Italiei, Matteo Renzi și preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko.

Marșul va începe la ora 16, ora României și este organizat în semn de solidaritate cu poporul francez.
„Toate măsurile au fost luate pentru ca această manifestaţie să se poată derula în linişte, respect şi siguranţă”, a insistat Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne la finalul unei reuniuni de criză la Palatul Elysee.
De altfel, acesta a anunţat că planul antiterorist din regiunea pariziană, ridicat miercuri la cel mai înalt nivel, va fi menţinut săptămânile următoare şi chiar va fi consolidat, în urma atacurilor din ultimele zile. „Ţinând cont de context, suntem expuşi riscurilor. Este, deci, important ca planul Vigipirate, care a fost ridicat în regiunea Ile-de-France şi care face obiectul unor măsuri particulare în restul ţării, să fie consolidat săptămânile următoare”, a precizat ministrul.

Autorităţile franceze au ridicat la maximum nivelul de alertă – şi anume „alertă de atentat” – în regiunea pariziană, la scurt timp după atacul comis miercuri la sediul din Paris al publicaţiei satirice Charlie Hebdo.

Peste un milion de persoane sunt aşteptate la mitingul de astăzi, cu scopul de a reafirma lupta pentru libertate şi democraţie în faţa terorismului.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri