-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Klaus Iohannis: Republica Moldova se bucură de un sprijin covârșitor durabil și transpartinic la București

Must read

Comentarii recente

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu se află într-o vizită la București, unde a discutat cu Președintele României, Klaus Iohannis.

În cadrul unor declarații de presă, Klaus Iohannis a menționat că în ritm intens continuă cooperarea cu Republica Moldova.

„Am avut în acest an un dialog bilateral extrem de interesant pe toate palierele. Toate arată că fructificăm oportunitățile de cooperare la nivel prezidențial, guvernamental și parlamentar. Am subliniat că R. Moldova se bucură de un sprijin covârșitor durabil și transpartinic la București. Dorim ca R. Moldova să se dezvolte pe model european. România va rămâne și în continuare cel mai apropiat partener al R. Moldova. Avem o agendă bogată pe perioada următoare. Am discutat despre toate domeniile unde avem proiecte comune, în special interconectarea energetică, dezvoltarea infrastructurii de transport, continuarea asistenței nerambursabile printr-un nou Acord, dezvoltarea comunităților și a cooperării în domeniul educației. Am discutat agenda europeană, în contextul Summit-ului PaE care va avea loc în decembrie”, a spus Klaus Iohannis.

La rândul său, Maia Sandu a mulțumit României pentru ajutorul acordat în acest an și a punctat că România rămâne susținătoarea fermă pe plan economic, politic, diplomatic, cultural, educațional pentru Republica Moldova.

„Mă aflu la București pentru a reafirma relația noastră consistentă și pentru a trasa noi obiective. Salut că astăzi miniștrii de externe au semnat o nouă foaie de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare. Asistăm la relansarea mai multor proiecte, salut și semnarea de către miniștrii educației a documentului ce prevede recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice. Un aspect important este securitatea energetică. Salutăm finalizarea gazoductului Iași-Ungheni, de la 1 octombrie a devenit funcțional și și-a dovedit utilitatea în criza energetică. Rămânem interesați în relația interconexiunii electrice Suceava-Bălți. Avem oportunitatea unică să avansăm pe implementarea acestor și altor proiecte care ne vor apropia și mai mult”, a spus Maia Sandu.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri