vasile-214x165(Acest serial este „dedicat”, în exclusivitate, celor doi tîlhari de lux, Filat și Plahotniuc, dar și slugilor sale docile, care, în curînd, vor avea soarta “omologilor” de peste Prut).

În episodul al treilea am arătat, așadar, cîteva exemple concrete despre modul în care a fost curățată justiția română de procurori și judecători corupți, prin condamnarea acestora la ani grei de pușcărie. Remarcăm că “spre deosebire de ceea ce se întîmplă în Republica Moldova, și anume că criminalii din justiție sunt protejați politic, deși cel puțin presa liberă i-a deconspirat cu averi de milioane, obținute în baza unor clare acte de corupție, în România procesul de decriminalizare a justiției a obținut un caracter consistent și irevocabil. Oricît ar fi încercat unii politicieni să se opună, treptat, treptat instituțiile statului au început a-și face datoria.” Exemplele, însă, nu se termină aici, astfel că și în episodul de astăzi vă propunem să luați cunoștință de modul în care cu adevărat se implementează reformele, cum au fost și sunt pedepsiți corupții din justiția română, spre deosebire flagrantă de corupții protejați de păpușarii moldoivănănești, stăpînii instituțiilor captive ale statului, cei care ne mint că doar cu ei vom ajunge în Uniunea Europeană!

Un fost judecător a fost condamnat la 7 ani de închisoare

Nicolae Cătălin Șerban, fostul vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, a fost condamnat la șapte ani de închisoare de magistrații Curții de Apel Alba Iulia, însă condamnarea nu este definitivă.

Decizia a fost luată în dosarul mitei de 50.000 de euro pentru „rezolvarea” unor dosare al eMoldomin SA în instanță, arată Evenimentul Zilei.

Soția acestuia, notar public, a fost condamnată și ea la trei ani de închisoare cu suspendare în acest dosar.

În același dosar au fost trimiși în judecată Iacob Chișărău, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin și director general al Moldomin S.A. Moldova Nouă, Adrian Dan Rus, reprezentant al Mineco AG în România și Ioan Marian Mihăilă, profesor universitar în cadrul Universității Eftimie Murgu din Reșița.

DNA susține că Nicolae Șerban a cerut de la doi cetățeni sârbi, prin intermediul lui Chișărău și Rus, 60.000 euro, iar, pe 14 martie 2012, a primit cu ajutorul lui Ioan Mihăilă, Mihaela Șerban și Iacob Chișărău 50.000 euro.

Șerban a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților ce aveau spre soluționare două dosare aflate în faza recursului pe rolul Curții de Apel Timișoara, pentru a-i determina să respingă căile de atac formulate.

Judecătoarele șpăgare: O justiție care își dă singură palme

Trebuie să recunoaștem că judecătoarele care iau șpagă te lasă mut. La noi, magistrații sunt răsfățații societății.

Ca să nu-i tenteze Ochiul Dracului, îi plătim poate cu cele mai bune salarii din toate câte există, incomparabil mai bune decât ale medicilor sau profesorilor, iar la pensie unul din ei ajunge să primească mai mult decât toți bătrânii dintr-un azil.

În plus, sunt independenți și inamovibili, adică nimeni nu le poate atinge nici măcar un fir de păr. Ce mai încolo-încoace, dacă ai ajuns magistrat, înseamnă că ți-a pus Dumnezeu mâna-n cap!

Găinăreasa cu titluri academice

Așa stând lucrurile, ai motive să rămâi perplex când afli că acestor favorizați ai sorții tot nu le e de ajuns și că tot nu se dau deoparte să jecmănească ceva, dacă le iese în cale.

Și nu sunt deloc puțini. Aș zice chiar că în fiecare lună ne distrăm, privind câte una sau câte unul la televizor, duși în cătușe. Acum, în august, a picat în plasă bucureșteanca Veronica Cîrstoiu.

Luna trecută, în iulie, a picat Florița Boloș de la Ineu, județul Arad. În mai, presa scria despre condamnarea (bineînțeles, cu suspendare) a unei oarecare Carmen Mladen din Craiova. În aprilie scriam de Antonela Costache din București și nu continui numai ca să nu obosesc cititorul cu numele acestor judecătoare, înșiruite, ca în cartea de telefoane.

Fiecare nume ascunde însă un găinar sau o găinăreasă, care a huzurit toata viața cu salariul de lux hărăzit de stat, cu concedii de basm.

2,5 milioane de euro șpagă la judecător

Banii cumpără și justiția. Două milioane și jumătate de euro au cerut judecătoarea Veronica Cîrstoiu dar și alți judecători și avocați corupți pentru eliberarea afaceristului Dinel Staicu.
Negocierile se purtau prin semne, la coafor, iar afacerea era parafată cu un zâmbet, direct în sala de judecată.
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu e doar unul dintre membrii rețelei de la Curtea de Apel București. Așa reiese din referatul procurorilor DNA care au cerut arestarea ei. Unii dintre intermediari se lăuda că aveau influență și asupra altor colegi de-ai acesteia de aici, de la Curtea de Apel București

Magistrații și avocații corupți vindeau libertatea infractorilor pe averi de milioane. De exemplu, negocierea pentru eliberarea afaceristului Dinel Staicu a început de la două milioane și jumătate de euro. În final, prețul a scăzut până la un milion de euro.

Banii erau ceruți prin intermediari. Membrii rețelei în care era prins și fiul, preot, al judecătoarei Cîrstea, se întâlneau numai în locuri aglomerate. Foloseau nume codate și semne de recunoaștere. Întâlnirile erau extrem de conspirative, cei implicați se urmăreau unii pe alții să fie siguri că nu erau filați, ba chiar, fiul judecătoarei era uimit de noile achiziții ale DNA.

Teama că ar putea fi prinși nu îi oprea pe magistrații corupți. Ca să-i asigure că nu dau banii degeaba, judecătoarea Veronica Cîrstoiu se întâlnea cu potențialii clienți la salonul de înfrumusețare. Nu vorbea decât cu intermediarul. Acestuia îi spunea o frază, semn că au bătut palma.

Una dintre avocatele implicate în dosar a povestit că Veronica Cîrstoiu și-a dat acordul pentru o „afacere” și în sala de judecată. La cinci minute de la intrarea presupusului vinovat în sala de ședință, judecătoarea urma să-și aranjeze părul și să zâmbească spre el. Dacă primea acest semn, inculpatul putea să plătească intermediarilor 100.000 euro, prețul sentinței favorabile.

Judecătoarea Cîrstoiu a încercat să cumpere și achitarea fiului său după ce acesta a omorât trei oameni într-un accident. De doi ani cazul a fost tergiversat la judecătoria din Târgoviște, spre disperarea familiei îndoliate. „M-am gândit că are influență cu dosarul să se meargă cât mai mult timp, să se uite. Și așa s-a uitat în doi ani jumătate”, a spus o rudă de-ale victimelor.
După arestarea lui Florin Cergan pentru trafic de influență, procurorii au cerut un raport și pentru dosarul de ucidere din culpă în care e anchetat fiul judecătoarei.

Sursa Antena 1

(293 accesari)