7.2 C
Chișinău
luni, 20 martie, 2023

Jurnaliștii ucraineni sunt agresați și concediați

Must read

Comentarii recente

_dsc2239 (620x413)Pentru că au relatat publicului despre protestele din Piața Maidan din Kiev, editori, redactori, foto-reporteri, operatori, au fost presați de guvernare.

Tatiana Melnicenco a fost concediată pentru că a difuzat informaţii despre protestele din Piața Maidan din Kiev împotriva deciziei autorităţilor de a nu semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Melnicenco ar fi activat ca și editor al televiziunii „Business”, care aparține unui apropiat al președintelui Ianukovici.

Și redactorul șef al săptămânalului 20 Minut, Vlad Pucici, a fost bătut de persoane neidentificate pe casa scării în blocul în care locuiește, în orașul Zhitomir. Când a anunțat poliția, ofițerii i-au spus ”Poate ai făcut ceva greșit”. Pucici a fost unul dintre organizatorii protestelor pro-europene din orașul Zhitomir, iar ziarul său publică în mod regulat investigații legate de corupția locală.

Fotograful săptămânalului Ukrayinsky Tyzhden, Stanislav Kozlizk susţine că a fost bătut de poliţişti în pofida faptului că a anunţat că este jurnalist. Poliţiștii l-au atacat şi pe operatorul Canal 5, Ivan Naconecinii şi i-au stricat camera de filmat.

Astăzi a fost anunțată și greva foamei a fostului premier ucrainean, Iulia Timoșenko împotriva deciziei autorităţilor de a nu semna acordul de Asociere cu UE. Timoșenko a declarat că în felul acesta se declară solidară cu protestatarii.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri