23.3 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Jurnal TV, coşmarul bandiţilor // Val Butnaru

Must read

Comentarii recente

val butnaruÎn somnul lui Plahotniuc, Ghimpu visează că a fost închis Jurnal TV. Cum vă place? Dar despre asta vom vorbi mai târziu. Acum să răspundem la întrebarea care îi preocupă pe toţi – de ce a fost posibil la Bucureşti, iar la Chişinău – nu?

Din punctul meu de vedere, răspunsul e la suprafaţă: fiindcă la Bucureşti există o clasă poltică ce nu-şi poate permite să nu ţină cont de revolta populară, iar la Chişinău există un sindicat politic criminal ce îşi permite să scuipe în revendicările a sute de mii de oameni. Fiindcă la Bucureşti există un preşedinte al României care a declarat că-i va invita pe protestatri la Cotroceni, să le asculte propunerile, iar la Chişinău există o raţă mută căruia îi lipseşte ceva, dar nu se ştie ce anume îi lipseşte.

La Chişinău mai există o păpuşă de doi metri care face spume la gură când i se spune ca protestatarii de la Platforma DA trebuiesc invitaţi în Parlament ca să fie ascultaţi. La Chişinău mai există un clovn cu papion, dar cu glod pe sub unghii, care execută doar ordinele lui Plahotniuc.

Uneori mi se pare că Ghimpu s-a transformat într-o batistă în care Plahotniuc îşi suflă nasul. Poate greşesc, poate ar trebui de căutat şi de găsit batista asta? Poate, nu neg. Clovnul a pornit să atace protestatrii dintr-un motiv cât se poate de simplu: el se teme că la viitoarele alegeri formaţiunea politică emanată de Platforma DA îl va debarca de la guvernare. Pe el şi pe toţi ceilalţi care au furat. Asta e singura explicaţie.

Pentru a rămâne la putere, Ghimpu va face alianţâ şi cu Ngu-a-Baba din Volta Superioară. Pentru a rămâne la putere Ghimpu nu mai suflă un cuvânt despre procurorul european. A luat apă în gură. Cât costă apa, domnule Ghimpu? Pentru a rămâne la putere, Ghimpu nu mai vorbeşte despre miliardul furat. Batista lui Plahotniuc vrea să inoculeze ideea că problema miliardului a fost rezolvată odată cu arestarea lui Filat şi a altor câţiva hoţi mărunţi. Ghimpu, ca şi Plahotniuc, îi consideră pe oameni nişte proşti care nu înţeleg că miliardul e cu totul în altă parte.

De fapt, despre ce vorbim noi? Clovnul înţelege foarte bine unde e miliardul şi de ce e lăsat Gurin să procurărească acest pământ. Înţelege, dar tace. I s-a uscat în gură de atâtea dosare penale pe numele lui şi ale lui nepot’su, care se prăfuiesc în sertarele lui Plahotniuc, vorba arestatului. I se vor dezlega mâinile şi i se va descleşta gura abia atunci când aceste dosare vor fi puse pe rol. Exact ca în cazul celor de la PLDM.

Fanii lui Filat ne cereau probe de fiecare dată când vorbeam despre Plahotniuc. Acum aceşti fani vorbesc fără nicio probă despre Plahotniuc cum că acesta ar ţine în captivitate Republica Moldova. Că taie şi spânzură, că vrea să cumpere deputaţi şi aleşi locali. Nu, zău? De unde aţi mai luat-o şi pe asta? Băieţi, aşteptăm probe care să ateste cele afirmate.

Fără nicio probă va vorbi şi Ghimpu. Staţi calmi, nu e mult de aşteptat. Chiar dacă preferau până nu demult să evite numele Plahotniuc, la fel au început să vorbească tot mai mulţi comentatori şi analişti din România. La fel vorbesc şi observatorii europeni şi diplomaţii. Cât amuzament a trezit declaraţia Ambasadei SUA la Chişinău în care, invocându-se clasa politică moldovenească, se pomeneşte şi de „persoane fizice”!

Întrebarea pentru Ghimpu e simplă: oare cine o fi fiind aceste persoane fizice care nu fac parte din clasa politică şi nu deţin nicio funcţie în stat? Nu cumva e vorba despre tipul care-şi suflă nasul în batista cu papion? Nu sunt sigur, dar tare mi s-a mai părut că e vorba anume despre el. Nu mai vorbesc despre faptul că Ghimpu ar prefera mai degrabă să i se taie o mână (nu-i aşa?), decât să pronunţe numele Plahotniuc.

Şi acum să revenim la somnul lui Plahotniuc în care Ghimpu visează că a fost închis postul Jurnal TV. La o emisiune, Ghimpu a anunţat triumfător că Ministerul Justiţiei (care acum e al lui Plahotniuc, a precizat Ghimpu) le-a cerut autorităţilor de la Berlin extrădarea lui Victor Ţopa şi Viorel Ţopa. Ceea ce a avrut să spună Ghimpu trebuie înţeles astfel: Victor Ţopa, fiind finaţatorul Jurnal TV, nu va mai putea întreţine această televiziune, fiindcă Plahotniuc îl va băga la puşcărie. În felul acesta, Plahotniuc şi Ghimpu, Voronin şi Leancă, Dodon şi Usatîi şi mulţi alţi bandiţi şi mafioţi vor scăpa de coşmarul vieţii lor – Jurnal TV.

Dragi mafioţi, îmi pare rău să vă întristez, dar acest lucru nu se va întâmpla. Cu Victor Ţopa, fără Victor Ţopa, JurnalTV, ca şi ziarul Jurnal de Chişinău, va rămâne coşmarul vieţii voastre de hoţi. De asta nu scăpaţi! Atâta timp cât aici se aude vocea revotei populare, de asta nu scăpaţi!

În ceea ce îl priveşte pe Victor Ţopa, am mai spus-o şi cu alte ocazii – să apară în faţa unei instanţe de judecată eliberată din prizonieratul lui Plahotniuc şi să-şi demonstreze nevinovăţia. Dar să apară şi Plahotniuc, şi Ghimpu, şi Voronin, şi Leancă, şi Dodon. Dar nu acum. Mai aşteptaţi puţin, nu mult. După ce va veni libertatea, să triumfe adevărul!
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri