10.2 C
Chișinău
marți, septembrie 21, 2021

Jurnal Trust Media NEAGĂ cu vehemenţă informaţiile lansate de administraţia Skytower privind pretinsele datorii pentru plata chiriei

Must read

Comentarii recente

jurnal-tvConducerea Jurnal Trust Media neagă cu vehemenţă informaţiile lansate de administraţia Skytower privind pretinsele datorii pe care le-ar avea trustul de presă pentru plata chiriei. După aproape şapte ani de colaborare, proprietarul clădirii a hotărât să rezilieze unilateral şi necondiţionat contractul de locaţiune, obligând Jurnal TV să părăsească sediul într-un termen de 35 de zile.

Într-un comunicat de presă, administraţia Skytower afirmă că „decizia de a rezilia Contractul de Locaţiune a venit în strictă conformitate cu prevederile contractuale şi legale, după mai multe negocieri şi tentative amiabile de recuperare a datoriilor pentru plata chiriei”.

De cealaltă parte, directorul general Jurnal Trust Media, Adrian Gîţu, afirmă că trustul şi-a onorat toate plăţile şi la moment nu există nicio datorie pentru chirie.

Mai mult, în timp ce administraţia Skytower susţine că „obişnuinţa de neexecutare a obligaţiilor contractuale ce ţin de achitarea datoriilor durează de mai mulţi ani”, aceasta a prelungit în iunie contractul încheiat cu Jurnal Trust Media pentru încă trei ani.

„Se întâmplă după şapte ani de colaborare, în care tot timpul am găsit limbă comună cu proprietarul acestui sediu, către care au fost achitate sume enorme pentru RM. Jurnal TV este cel mai mare chiriaş în acest sediu, ocupăm o pătrime din acest spaţiu. Până acum nimic nu prevestea o furtună, ca să ne trezim pe 25 noiembrie cu o notifiare de evacuare. În orice relaţie dintre doi parteneri comerciali, vorbim despre cei de bună credinţă care nu au alte gânduri şi scopuri, chiar dacă apar restanţe fie de o zi, 5, 10 sau 30, se soluţionează pe cale amiabilă. Vă daţi seama în ce situaţie ne-am pomenit noi când am fost rugaţi ca în timp de cinci zile să părăsim sediul. O televiziune are nevoie de la trei până la şase luni ca să se mute.

La insistenţa noastră acest termen a fost prelungit până la sfârşitul anului. S-a invocat formal existenţa unei datorii. Din ziua de 25 noiembrie când am fost notificaţi despre evacuare, acea restanţă care a existat la acel moment a fost achitată timp de trei zile. Începând cu 28 noiembrie nu a existat nicio restanţă”, a declarat Adrian Gîţu în cadrul unei intervenţii telefonice la Cabinetul din Umbră.

„În trecut au mai existat situaţii când au fost înregistrate restanţe, dar se pune întrebarea de ce acum, cu atât mai mult că acum câteva luni acest contract a fost prelungit pentru încă trei ani. Dacă exista intenţia să se încheie colaborarea pentru că se admit astfel de restanţe, s-ar fi putut spune clar la începutul lunii iunie că nu se mai prelungeşte contractul. Pentru a se asigura că vom fi evacuaţi foarte rapid a fost depusă o acţiune în instanţă pentru data de 6 martie. Spre surprinderea noastră am aflat că a fost depusă o cerere de urgentare”, a mai spus Adrian Gîţu.

Precizăm că Jurnal TV va avea, începând de luni, o nouă grilă de emisie. Conducerea Jurnal Trust Media afirmă că activitatea companiei în condiţiile actuale, când statul captiv pune piedici, este imposibilă. „Având de ales între a sista definitiv funcţionarea Jurnal TV şi a găsi o modalitate de a fi şi în continuare alături de spectatorii noştri, am optat pentru o formulă nouă de televiziune a rezistenţei în faţa unui regim antipopular”, se arată în comunicatul emis de Jurnal Trust Media. Anunţul vine după ce televiziunea a fost ţinta mai multor atacuri.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri