-3.9 C
Chișinău
joi, 20 ianuarie, 2022

Judecătoare cu casă de milioane de lei

Must read

Comentarii recente

castelZiarul de Gardă scrie azi că Maria Moraru, fostă vicepreședinte a Curții de Apel Economie, actuală angajată a Curții de Apel Chișinău, este proprietara unui imobil impunător, cu trei niveluri și mansardă, valoarea căruia depășește suma de șase milioane de lei.

Deși în declarația de avere a Mariei Moraru, prețul casei se ridică la o cifră modestă de doar 10 mii euro, preț justificat de ea prin faptul că imobilul nu este finisat. Experții imobiliari, însă, au evaluat casa la circa 400 mii euro.

Solicitată de ZdG, magistrata a spus că ar fi construit casa din mai multe credite. ”În declarațiile mele de avere până în 2008, am indicat că am luat credite de la bancă, cu ajutorul cărora mi-am construit casa. Am cumpărat-o în 2001, iar pe atunci prețurile erau mici”, a explicat ea. În context, judecătoarea a mai menționat că prețul de 150 mii lei la care evalua casa în 2008, este unul mic deoarece acesta era prețul cadastral al imobilului nefinisat la timpul cumpărării.

Imobilul este amplasat pe str. Bulboaca din capitală, pe un teren cu o suprafață de 630 m.p.

Potrivit ziarului, în 2008 venitul familiei Moraru a fost de peste 130 mii lei. Acesta a rămas practic constant pe parcursul următorilor ani.

Un alt lucru specificat în investigație este că soțul Mariei Moraru, este controversatul avocat Ion Moraru care, în 2009, a fost reținut în flagrant de către oamenii legii, fiind bănuit că a luat 5000 euro mită. În aceeași perioadă, Uniunea Avocaților, în urma mai multor plângeri pe numele lui Moraru, i-ar fi retras licența de avocat. Acesta, însă, recurgând la instanțe de judecată și-a restabilit dreptul de a profesa.

Numele Mariei Moraru figurează și în așa-zisa listă Magnitsky, varianta de Moldova, făcută publică de Mișcarea Populară Antimafie.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri