15.5 C
Chișinău
miercuri, 18 mai, 2022

John Kerry: Rusia încearcă să modifice arhitectura securităţii în Europa de Est

Must read

Comentarii recente

121213_john_kerry_career7_ap_605_605Secretarul de stat american, John Kerry a acuzat Rusia că încearcă să modifice arhitectura de securitate în Europa de Est. , scrie Realitatea

Rusia încearcă să modifice arhitectura securităţii în Europa de Est prin „destabilizarea” Ucrainei, acuză secretarul de Stat american, John Kerry, citat de AFP.

„Însă teritoriul Alianţei Nord-Atlantice este inviolabil, iar Statele Unite vor face totul pentru a-l apăra în totalitate”, a afirmat Kerry într-un discurs rostit la un institut de studii politice din Washington.

„Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este un semnal să ne trezim”, a adăugat Kerry.

„Noi şi aliaţii noştri europeni ne-am străduit peste 20 de ani să integrăm Rusia în comunitatea euro-atlantică. Dar ceea ce se întâmplă acum în Ucraina ne demonstrează că preşedintele Vladimir Putin acţionează după alte reguli”, a subliniat Kerry.

„Prin ocupareea Crimeei şi prin destabilizarea care a urmat în estul Ucrainei, Rusia încearcă să modifice arhitectura de securitate în Europa de Est şi în Europa Centrală”, a insistat secretarul de Stat american, pledând pentru o atitudine „unitară” între aliaţii europeni şi americani.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri