11.1 C
Chișinău
duminică, octombrie 17, 2021

Joe Biden, mesaj important despre Romania. E o premieră

Must read

Comentarii recente

biden4Vicepresedintele SUA, Joe Biden, a avut un mesaj foarte important despre Romania in cadrul reuniunii Consiliului Atlantic pentru Energie si Economie ce a avut loc in acest sfarsit de saptamana in Turcia. Mesajul sau a reprezentat o recunoastere in premiera intr-un astfel de cadru a rolului Romaniei in plan energetic.

„Joe Biden a făcut mai multe referiri frumoase despre România. Vicepreședintele SUA a spus că România poate să joace un rol regional de furnizor de securitate energetică”, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, cel care a condus delegația României la summit.

Mai mult decat atat, doua din cele patru concluzii ale summit-ului din Turcia au fost inspirate de Romania.

„Prima concluzie propusă de noi se referă la nevoia unei mai bune coordonări între sistemul energetic și sistemul de transport, iar a doua la nevoia unei mai bune coordonări între state în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea în domeniul energiei”, a precizat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu pentru Realitatea TV.

Consiliul Atlantic pentru Energie și Economie, care s-a desfășurat în acest final de săptămână la Istanbul, a avut ca motto ideea „Cum să faci afaceri în vremuri turbulente”. La Consiliu, au participat 350 de oficiali guvernamentali, șefi de companii și lideri din peste 40 de state, informeaza realitatea.net.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri