14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Joe Biden anunță că SUA va ajuta în continuare Kievul cu arme, bani și provizii pentru a se apăra împotriva invaziei forțelor ruse

Must read

Comentarii recente

Președintele american Joe Biden a dat luni noapte un nou mesaj de sprijin pentru Ucraina, anunțând că Washingtonul va ajuta în continuare Kievul cu arme, bani și provizii.

„Ne vom asigura că Ucraina are arme să se apere împotriva invaziei forțelor ruse. Vom timite bani, mâncare și ajutoare pentru a salva viețile ucrainenilor. Vom primi refugiați ucraineni cu brațele deschise”, a transmis Joe Biden pe pagina oficială de Facebook a președinției.

Senatul Statelor Unite a votat joia trecută un pachet bugetar de 1,5 trilioane de dolari pentru executivul american, în care sunt incluse și 13,6 miliarde de dolari ce urmează să ajungă în Ucraina ca sprijin financiar pentru această țară care înfruntă invadatorii ruși de mai bine de două săptămâni.

Statele Unite au trimis numeroase transporturi de arme către Ucraina, dar au precizat că nu vor participa cu trupe militare și, de asemenea, au respins orice idee de a institui o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, lucru care ar putea echivala, în viziunea administrației americane, cu începutul celui de-al treila Război Mondial.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri