-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Italia, prima ţară din Europa care face certificatul Covid obligatoriu pentru toţi salariaţii

Must read

Comentarii recente

Italia a devenit, joi, prima ţară din Europa care face obligatoriu certificatul Covid pentru toţi angajaţii. Guvernul de la Roma a aprobat noua măsură prin care certificatele devin obligatorii şi pentru angajaţi din sectorul public dar şi din cel privat, relatează Euronews.

Măsura va fi implementată din 15 octombrie şi va rămâne în vigoare până la sfârşitul anului.

„Certificatele verzi vor deveni obligatorii pentru toţi salariaţii, fie că sunt din sectorul public, fie că sunt din sectorul privat. O facem pentru două motive esenţiale – să facem aceste locuri de muncă sigure, şi pentru ca a noastră campanie de vaccinare să fie şi mai puternică”, a spus Roberto Speranza, ministrul sănătăţii italian.

Toţi salariaţii italieni vor trebui să dovedească faptul că sunt vaccinaţi, că au trecut prin boală sau că au un test negativ recent la virus. Doar pensionarii şi cei neangajaţi vor mai fi excluşi de la regula certificatului obligatoriu.

Orice angajat care nu prezintă un certificat Covid valid va fi suspendat fără plată după cinci zile, însă nu va putea fi concediat. Cei nevaccinaţi ar putea fi amendaţi cu până la 1500 de euro. Senatul italian a votat în mod covârşitor pentru noua măsură – 189 au votat pentru, 32 împotrivă, iar 2 s-au abţinut.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri