-1.9 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

Ion Terguță: Silvia Radu a intrat în primărie prin ușa din spate, exact ca Plahotniuc în politică

Must read

Comentarii recente

Primarul general interimar, Silvia Radu, este „expresia fraudei electorale”, întrucât a intrat în Primăria Chișinău prin ușa din spate, exact ca liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Plahotniuc. De această părere este purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat din Moldova Ion Terguță.

„Silvia Radu este un candidat atipic, care în mod normal nu ar fi trebuit să existe. Valoarea sa electorală este cea din prezidențiale, în limita marjei de eroare. Dar e suficient ca o persoană cvasinecunoscută să acceadă într-o funcție publică, fie și prin fraudă, ca ratingul său să explodeze. Aici e vina noastră pentru că nu suntem preocupați de acuratețea procesului, nu suntem atenți la detaliile care compun profilul unui candidat, ci doar de poziția socială pe care acesta o deține. Silvia Radu este expresia fraudei electorale, pe care cetățeanul ar trebui să o taxeze fără nici o rezervă. O impostoare nu poate apriori să beneficieze de simpatie. Silvia Radu nu are și nu a avut dreptul să dețină funcția de primar interimar al capitalei. Cu atât mai mult nu poate candida din această postură spune Terguță.

În contextul alegerilor anticipate din Chișinău, acesta apreciază că PDM este un partid fricos, întrucât a refuzat să înainteze oficial un candidat la Primăria Capitalei.

„Deloc atipică strategia Partidului Democrat. Intrarea pe ușa din spate este elementul care recomandă acest partid. Intrarea lui Vlad Plahotniuc în politică s-a făcut prin ușa din spate după o campanie înțesată de elemente de corupere a electoratului. Preluarea puterii politice de către PD s-a făcut prin supunerea justiției și dinamitarea partidelor politice. Uzurparea puterii este esența existenței sale. Scopurile urmărite în Chișinău de către acest partid se înscriu în logica activității sale, dar și a strategii adoptate pentru administrațiile locale. Deși deține controlul total asupra instituțiilor satului, Partidul Democrat este în continuare un partid fricos. A ezitat să înainteze un candidat la primăria capitalei, forțând mâna electorului printr-o diversiune și o amplă campanie de manipulare”, mai spune Terguță.

Acesta apreciază că „candidatul Silvia Radu este expresia cestei diversiuni. Un politician șters, fără viziune și aptitudini, a devenit favorita cursei, înainte de lansarea sa în campanie. În mod cert CEC și PG și CCA nu au treabă cu acest lucru. În mod cert, nu va urma nici o reacție. Acum rămâne o singură incertitudine – suntem atât de nerozi încât să o mai credem și pe asta?”, se întreabă purtătorul de cuvânt al PLDM.

Sursa:cotidianul.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri