24.4 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Ion Sturza, despre articolul din NYT privind Moldova: Păzea, oligarhi! Riscaţi să fiţi dur penalizaţi; Aţi încălcat „regulile de circulaţie” ale lumii civilizate

Must read

Comentarii recente

sturza ionOligarhii din Republica Moldova vor fi penalizaţi dur pentru că au capturat acest stat care riscă să devină o problemă de securitate a Europei.

Astfel comentează fostul premier Ion Sturza articolul semnat de secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, fost prim-ministru al Norvegiei. şi publicat în The New York Times. Oficialul european vorbeşte despre pericolele care planează asupra ţării noastre, ale căror consecinţe s-ar putea extinde mult peste hotarele RM.

„Acesta este, din păcate, verdictul dat Moldovei – ţară pericol pentru securitatea europeană! Un articol din The New York Times, semnat, atenţie!, de secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland. Moldova e catalogată ca ţară capturată de oligarhi, cu corupţie generalizată şi elite compromise. Acesta este un semnal extrem de serios, nimeni nu va mai tolera o Moldova ca problemă de securitate în centrul Europei”, comentează Ion Sturza într-o postare pe Facebook.

„Păzea, oligarhi! Riscaţi să fiţi dur penalizaţi pentru că aţi încălcat „regulile de circulaţie” ale lumii civilizate”, se adresează fostul premier oligarhilor de la Chişinău.

„Mă bucur că de data aceasta media din Moldova a reacţionat rapid, comentând acest articol de o importanţă excepţională. Este şi acesta un test, cine nu va reacţiona va fi cel cu musca pe căciulă”, îşi încheie comentariul Ion Sturza.

În articolul din The New York Times, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, avertizează că Republica Moldova este un stat pe marginea prăpastiei, capturat de oligarhi, şi riscă să devină următoarea criză de securitate a Europei. În ultimii şase ani, s-a făcut foarte puţin pentru dezvoltarea economiei ţării şi instituţiilor statului. Corupţia rămâne endemică şi statul încă se află în mâinile oligarhilor, în timp ce veniturile mici au determinat sute de mii de moldoveni să plece peste hotare în căutarea unei vieţi mai bune”, afirmă oficialul.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri