2.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

Iohannis: Suntem într-o fază fierbinte în privința luptei anticorupție; speța Ponta – una tristă

Must read

Comentarii recente

klaus iohannisTrimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că România se află ”într-o fază fierbinte” în ceea ce privește lupta anticorupție și speră că rezultatul va influența în sens pozitiv aderarea la Schengen, adăugând că în cazul premierului Victor Ponta ”speța este tristă”.

„Am discutat despre chestiunea Schengen și este destul de evident că aspectul corupției este luat în seamă când vorbim despre Spațiul Schengen. România a făcut progrese semnificative, notabile, în domeniul combaterii corupției și speța, care în sine este tristă, nu arată decât că lupta anticorupție se desfășoară din plin. Suntem într-o fază fierbinte și cu siguranță vom trece cu bine de ea. Faptul că avem aceste rezultate sper să influențeze în sens pozitiv aderarea la Spațiul Schengen”, a afirmat șeful statului, la Zagreb, după întâlnirea cu omologul croat, întrebat dacă anumite cazuri de corupție la nivel înalt, în speță cel al premierului Ponta, afectează aderarea României la Schengen.
La rândul său, președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, a subliniat că lupta împotriva corupției accelerează aderarea la spațiul Schengen.

„Atitudinea mea a fost dintotdeauna toleranță zero față de corupție. Poate că pe termen scurt în ceea ce privește lupta anticorupție poate atinge felul în care o persoană este văzută, dar asta nu înseamnă că nu trebuie puși pur și simplu sub acuzare, inclusiv înalți demnitari, pentru a vedea care sunt standardele pentru a putea preveni corupția și pentru a dovedi faptul că în orice moment țara este pregătită să se lupte, să rezolve, să pună sub acuzare corupția.

Nu cred că lupta împotriva corupției va afecta în mod negativ aderarea la Spațiul Schengen. Noi abia suntem la început în ceea ce privește acest proiect. De la 1 iulie începe inspecția — prima fază a acestui proces. Mai avem mult de lucru în ceea ce privește acest proces, dar consider că o luptă împotriva corupției nu poate decât să ne ajute în atingerea criteriilor tehnice și nu poate decât accelera procesul de aderare la Schengen”, a spus Kolinda Grabar-Kitarovic.

Sursa:agerpres.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri