30 C
Chișinău
vineri, septembrie 17, 2021

Iohannis, despre ordonanța Guvernului român: Este inadmisibil, e o bătaie de joc

Must read

iohannis csmPreşedintele României Klaus Iohannis prezidează, miercuri dimineaţă, şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, unde urmează să fie avizată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind modificarea codurilor penale. La sosirea la şedinţa CS, preşedintele Klaus Iohannis a spus că adoptarea acestei OUG noaptea, fără avizul CSM, este „o bătaie de joc”.

Preşedintele Klaus Iohannis a propus CSM să discute, miercuri, şi sesizarea CCR în legătură cu un conflict de natură constituţională după adoptarea OUG pe justiţie. ”Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic”, a afirmat preşedintele Iohannis, subliniind că trebuie luată atitudine nu doar declarativ, ci şi instituţional.

Iohannis a precizat, la începutul şedinţei, că a venit la CSM pentru a hotărî împreună cum se poate continua după adoptarea de către Guvern a OUG de modificare a codurilor penale.

”Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic, asta nu se poate. E o ofensă adusă justiţiei şi dumneavoastră răspundeţi de independenţa justiţiei şi eu cred că ea a fost încălcată şi este încălcată prin astfel de comportamente în mod grav”, a spus preşedintele.

El a subliniat că ”trebuie luată atitudine nu doar declarativ, ci şi instituţional”.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri