-1.7 C
Chișinău
duminică, 29 ianuarie, 2023

Invenție de invenție: scot APA POTABILĂ din panouri publicitare!!!

Must read

Comentarii recente

poza-apa_size9Specialiștii Universității Tehnice din Lima au pus la cale un sistem ingenios prin care reusesc să „stoarcă” apă potabilă din panourile de afișaj. Ploile sunt inexistente în capitala peruană, iar noua tehnologie a reușit să „adune”, în trei luni, aproape 10.000 de litri de apă.

Specialiștii Universității de Inginerie și Tehnologie din Peru au pus la cale o invenție revoluționară, menită să producă apă potabilă din…panouri publicitare!!! Nu e o glumă și nici o reclamă!

Conform statisticilor, Lima, cu o populație de aproape șapte milioane de locuitori, se situează pe locul al doilea în lume drept capitală cu cea mai mare suprafață deșertică (după Cairo, deși unii afirmă că dețin supremația). Cantitatea de ploi cazută pe an este aproape inexistentă, însă umiditatea atinge și 90 la sută. În aceste condiții, problema apei potabile este uriașă.

Tradiționalele panouri publicitare au devenit o sursă de încredere. Concret, cu ajutorul unor purificatoare și al unor filtre, acestea captează umiditatea în rezervoare de 20 de litri fiecare. Apa „coboară” la piciorul structurii, astfel că locuitorii pot consuma „potabila” fără probleme. În trei luni de zile, „mașinăria” a dat 9.450 de litri de apă.

Sursa: a1.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri