-2.8 C
Chișinău
marți, 6 decembrie, 2022

Internet prin voce, invenţie românească. Aplicaţia transormă un apel telefonic în date

Must read

Comentarii recente

telefonTrei români vor să revoluţioneze modul în care ne conectăm la internet. Au creat un soft care elimină traficul de date prin transmiterea informaţiilor prin intermediul reţelei de voce standard, aşa cum funcţionau vechile modemuri conectate la reţeaua de telefonie.

Sistemul pus la punct de cei trei clujeni i-a surprins şi pe specialiştii de la Google pentru că tehnologia elimină o infrastructură costisitoare, iar astfel mai mulţi oameni ar beneficia de acces la internet. Softul care ar putea conecta întreaga lume la internet va fi testat vara aceasta în Asia sau Africa.

Tehnologia este pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Cei trei clujeni şi-au prezentat creaţia anul acesta pe scena unuia dintre cele mai mari evenimente pentru companii noi din IT. În timp ce Google sau Facebook încearcă să ofere acces la internet în ţările sărace cu ajutorul baloanelor sau a dronelor, românii au găsit soluţia perfectă.
Vlad Iuhas, CEO Pangea Communications: „Facem pur şi simplu aplicaţii să funcţioneze pe telefoanele existente acum, pe reţelele existente acum. Problema că patru miliarde de oameni nu sunt conectaţi la internet nu a putut fi rezolvată şi nu poate fi rezolvată cu ce este acum acolo. Deci noi profităm de o reţea existentă”.

Tinerii poartă deja negocieri cu firme de telecom din Asia şi Africa, unde traficul de date este de sub 10%. Sistemul va fi testat timp de o lună pe 1.000 de utilizatori, iar dacă rezultatele sunt bune, românii îl vor extinde şi în alte ţări.
Vlad Iuhas, CEO Pangea Communications: „Probabil o să-l lansăm în mai multe ţări, dar în mare parte în Africa. Există posibilitatea să lansăm concomitent în Filipine şi India. Dar momentan încercăm să ne concentrăm pe câteva ţări din Africa. Momentan sunt patru miliarde de oameni care nu au acces la date”.

Sistemul ar putea fi benefic nu doar pentru ţările sărace, ci şi în cazul unor dezastre naturale sau epidemii.
Vlad Iuhas, CEO Pangea Communications: „Cea mai interesată e Universitatea John Hopkins. Ei vor să trimită informaţii medicale în ţări unde nu există acces la internet. Şi cum fac momentan… trimit SMS-uri e singura variantă viabilă”.
Compania tinerilor din Cluj are sediul în San Francisco şi este evaluată la patru milioane de dolari.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri