-0.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Inspectorii poliției de patrulare pot pune amenzi

Must read

Comentarii recente

8053C22E-F919-8554-BC62-E693E77C0CE0Poliția Rutieră este succedată de Poliția  de Patrulare, comunică Inspectoratul General de Poliție. Așadar, inspectorii poliției patrulare sunt în drept de a pune amenzi vitezomanilor.

Din 29 martie 2013 au fost împuterniciți cu atribuții de constatare și/sau de sancționare a cauzelor contravenționale în domeniul circulației rutiere inspectorii Inspectoratului național de patrulare și Serviciilor supraveghere transport și accidente rutiere a Inspectoratelor de poliție de nivelul I-IV ale IGP, succesori de drepturi și obligații ale funcționarilor poliției rutiere.

Referitor la hotărîrea instanței de judecată invocată cu titlu exemplificativ, prin care a fost contestat procesul-verbal întocmit unui contravenient pe motivul depășirii limitei de viteză de către un funcționar al Inspectoratului național de patrulare, subliniem că instanța de judecată a hotărît încetarea procesului contravențional din motivul lipsei faptei contravenționale în acțiunile contravenientului, dar nu avînd ca temei competența funcțională a agentului constatator de a întocmi procese-verbale, transmite interlic.md cu referire la prevederile articolelor 385 și 400 Cod contravenţional, prin Ordinul Șefului Inspectoratului General al Poliției nr. 6

Menționăm că Ministerul Afacerilor Interne lucrează la un proiect de lege  care presupune modificarea și completarea Codului Contravențional, în vederea asigurării aplicabilității articolului 400.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri