Președintele comisiei de anchetă „Laundromat”, deputatul Platformei DA, Inga Grigoriu, respinge acuzațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo, potrivit cărui scopul acestei comisii a fost anume de a bate în șeful PG. Parlamentara îi amintește lui Stoianoglo că primul proiect de hotărâre cu privire la crearea Comisiei „Laundromat” a fost înregistrat la Parlament în martie 2019, cu mult timp înainte ca Stoianoglo să ocupe funcția de șef al PG.

Eu sunt sigur că comisia aceasta a fost creată și a activat doar pentru a distrage atenția de la investigarea furtului miliardului. Comisia a fost creată la inițiativa deputaților Partidului „ȘOR”, dar și a celor din anturajul lui Plahotniuc. Doamna [Inga Grigoriu] a fost numită șefă și a fost folosită pentru discreditarea mea ca procuror general”, a declarat aseară Stoianoglo în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

În cadrul unui briefing de presă, Inga Grigoriu a dat de înțeles că cele declarate de Stoianoglo nu corespund realității.

Pentru prima dată, proiectul de hotărâre privind constituirea comisiei parlamentare de anchetă care va elucida fenomenul spălărilor de bani a fost înregistrat în luna martie 2019. A fost înregistrat sub semnătura deputaților care au constituit componentele fostului bloc ACUM… acest proiect de hotărâre a fost angajamentul fostului bloc ACUM față de cetățeni în lupta cu schemele ilicite care s-au petrecut pe teritoriul R.Moldova”, a declarat ea.


(2 accesari)