8.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

„Încercările vieții”. Povestea răscolitoare surprinsă de Fotografia anului 2021

Must read

Comentarii recente

Fotografia intitulată „Încercările vieții” realizată de fotojurnalistul turc Mehmet Aslan a fost declarată „Fotografia anului 2021” la concursul internațional de la Siena, Italia (SIPA). Imaginea, cu puternic impact emoțional, este legată de războiul din Siria, relatează Digi24.ro

Imaginea, surprinsă la Reyhanli, în provincia turcă Hatay, în apropiere de granița cu Siria, înfățișează o scenă emoționantă cu un tată și un fiu, ambii cu dizabilități, care împărtășesc un moment de tandrețe și bucurie.

Siena International photo awards
„Fotografia anului” la concursul SIPA 2021 se intitulează „Încercările vieții” și aparține fotojurnalistului turc Mehmet Aslan ©Foto: Profimedia Images

Atât bărbatul, cât și fiul său cel mare sunt supraviețuitori ai războiului din Siria. Munzir, tatăl, și-a pierdut piciorul drept într-un bombardament în orașul Idlib, în timp ce se afla într-un bazar.

Fiul său, Mustafa, în vârstă de 5 ani, s-a născut fără mâini și fără picioare din cauza unui sindrom numit tetra-amelia, o boală congenitală. Aceasta a fost cauzată de medicamentele pe care mama sa, Zeynep, a fost nevoită să le ia când era însărcinată, după ce a fost expusă la gaze neurotoxice în timpul războiului din Siria. Mustafa va avea nevoie în viitor de proteze electronice speciale care, din păcate, nu sunt încă disponibile în Turcia.

Fotografia a primit premiul „Fotografia anului”, după ce a fost fost selectată din zeci de mii de imagini din 163 de țări care au concurat la Siena International Photo Awards 2021 (SIPA). Concursul acordă premii pentru 11 categorii.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri