-2.8 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Începe lupta pentru funcția de Procuror General

Must read

Comentarii recente

IMG_0008 micComisia specială pentru alegerea procurorului general a înregistrat opt pretendenți la postul de șef al Procuraturii. Astăzi a expirat termenul de depunere a cererilor pentru suplinirea funcției de procuror general.

Printre cei înscriși în cursă sunt fostul ministru al justiției, Vitalie Pârlog, fostul ministru al apărării, Valeriu Pleșca, fostul viceministru de Interne, Boris Muravschi, fostul procuror Tudor Suveică, procurorul Gheorghe Nogai și avocații Ilie Rotaru, Mihai Petrache și Mihai Ploșniță.

Comisia va examina dosarele candidaților. De asemenea, vor fi organizate dezbateri publice la care vor fi examinate candidaturile. Pînă la sfîrșitul lunii, comisia ar trebui să aleagă un pretendent, iar președintele Parlamentului să-l propună plenului. Pentru a intra în funcție, candidatul trebuie să fie votat de majoritatea deputaților din Legislativ.

Amintim că setul de documente depus de candidații înscriși la concurs conține:  un program managerial pentru perioada anilor 2013-2018, declaraţia de avere şi interese, o recomandare de la o persoană notorie din domeniul jurisprudenţei, dovada vechimii în muncă nu mai mică de 15 ani în domeniul drept, certificate medicale – narcologic, psihiatric şi de stare generală, CV.

Funcția de procuror general a devenit vacantă din moment ce demisia lui Valeriu Zubco a fost acceptată de Parlament. Acesta a demisionat în urma evenimentului tragic din Pădurea Domnească atunci când a fost omorât Sorin Paciu. Valeriu Zubco a fost unul dintre participanții la vânătoare.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Cred ca e necesar ca sa fie pus punct cit mai curind la crizei politice provocate de ex-premirul Filat,
    si urgenta reise din faptul ca destabilizarea sistemului politic provaca o destabilizare in lant si in celelate sisteme, cum ar fi economic, relatii externe etc., insa cel mai grav vedem ca si apar conflcite serioase in sfera Justitiei!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri