7.2 C
Chișinău
luni, 20 martie, 2023

Incendiu în clubul Colectiv din Capitală. 27 de persoane au murit, 162 au fost rănite. Declaraţii cutremurătoare de la faţa locului. Cod roşu în spitalele din Bucureşti

Must read

Comentarii recente

incendiu la colectiv roTragedia petrecută aseară într-un club din Bucureşti – 27 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi într-un incendiu devastator izbucnit aseară în Clubul Colectiv, din fosta fabrica Pionierul, în sectorul 4.

Au fost declarate trei zile de doliu naţional. Tragedia s-a petrecut în timpul unui concert la care au fost prezenţi peste 400 de oameni, spun martorii. În total, 184 de persoane au ajuns la 11 spitale din Bucureşti şi unul din Ilfov. 146 de oameni sunt acum internaţi. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a declarat că acest club nu avea autorizaţie de funcţionare la ISU. Aceasta este cea mai mare tragedie petrecută într-un club din lume în ultimii doi ani.

Dimensiunea tragediei a determinat Ministerul de Interne să instituie planul roşu. A fost o şedinţă, la Guvern, la ora 7, a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă si la ora 12:30 va fi o şedinţă specială de Guvern. Autorităţile au făcut apel la donare de sânge. Puteţi merge la Centrul de Transfuzii Bucureşti, la centrul de la Spitalul Municipal din Capitală si la cel deschis special la Spitalul Floreasca. Vă ţinem la curent cu tot ce se întâmplă, corespondenţii Digi 24 sunt în punctele cheie şi ne transmit cele mai noi informaţii.

Firma avea autorizaţie de funcţionare pentru spectacole cu materiale pirotehnice din grupal I, cele mai slabe, mai puţin periculoase şi mai puţin spectaculoase, pentru spectacole în interor. Astfel, nu ar fi fost necesară o astfel de solicitare de la ISU pentru un eveniment de tipul celui de aseară, dar anchetatorii caută probe dacă nu cumva societatea a folosit materiale pirotehnice din grupele superioare, care ar fi avut nevoie de autorizaţii suplimentare, ce ar fi presupus o solicitare către municipalitate, apoi către poliţie şi apoi către ISU. ISU ar fi trebuit să verifice spaţiul şi apoi să decidă dacă emit sau nu această autorizaţie.

S-au făcut cercetări după ce IML a preluat trupurile neînsufleţite, s-au demarat procedurile de cercetare la faţa locului, care continuă la această oră.

Specialiştii urmează să se intereseze strict de materialele pirotehnice folosite. Între timp, procurorii au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.
ACTUALIZARE 7.45. Nu exista niciun fel de autorizare de la ISU pentru spectacolul pirothenic de aseară, a declarat Raed Arafat.
Nu a existat nicio solicitare către ISU pentru verificări şi autorizări pentru un eveniment care presupune spectacol pirotehnic la interior, a adăugat Raed Arafat.

ACTUALIZARE 7.40. Vor fi trei zile de doliu naţional după incendiul din clubul bucureştean, a decis Guvernul.

ACTUALIZARE 7.10. Unsprezece spitale din Bucureşti sunt pline până la refuz cu oameni răniţi în incendiul devastator din Clubul Colectiv. La Spitalul Muncipal sunt 24 de răniţi, 9 în stare gravă. Pentru unul dintre cei aduşi aici, medicii nu au mai putut face nimic.
La Spitalul Floreasca au ajuns cei mai mulţi răniţi. Sunt 56 de oameni internaţi acolo din care 17 la terapie intensivă.
La Spitalul de Arşi au fost aduşi 35 de răniţi. La aceasta oră mai sunt internaţi 28.

Pentru că unităţile de primiri urgenţe din Capitală sunt arhipline, o parte dintre victime ar putea fi mutate în alte spitale din ţară. Ministerul Apărării a anunţat că două avioane şi două elicoptere sunt pregătite pentru a transporta răniţii.
Mircea Duşa: „Avioanele sunt pregătite, în momentul în care ni se solicită, decolăm imediat. Două avioane sunt pregătite, echipate medical, şi două elicoptere”.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri