-2.3 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Înainte de a ține postul, consultați-vă medicul!

Must read

Comentarii recente

postul_pastelui_20118400De astăzi începe Postul Mare sau Postul dinaintea Învierii. Timp de șapte săptămîni, creștinii nu vor consuma carne, pește , lactate și vin. Medicii recomandă respectarea princiipiilor  alimentației corecte pentru evitarea unui eventual șoc al intestinelor.

 Preoții susțin că postul de patruzeci de zile este un mijloc de curățare a sufletelor și aplecarea minții asupra dragostei față de Domnul înainte de Învierea Lui. Aceste săptămîni de sacrificiu în numele credinței presupun excluderea unor produse din alimentația zilnică obișnuită și apariția unor posibile slabiciuni sau amețeli.

Pentru ca intestinele să nu suporte vreo modificare, medicii spun că ar trebui să respectăm cele trei mese principale și două deserturi pe zi. ”E bine să consumăm mai multe supe, vitamine, să utilizăm uleiurile vegetale, iar carnea s-o înlocuim cu ciupercile, care conțin aceleași calorii. Grăsimile să le înlocuim cu nucile. Bolnavii trebuie să țină un post mai lejer. Li se permit lactatele, dar înainte de toate să facă o consulatație la medic”, a remarcat pentru glasul.md, Directorul Direcției Sănătate, Luminița Suveică.

Prima și ultima săptămînă a postului sunt numite ”Săptămîna albă”, zile în care se bea doar apă. În acest post mai mulți creștini merg la spovedanie.

Postul Paștelui va ține pînă pe 5 mai 2013.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri